Foci

Két szenzációs gól tartja életben az Emirátusok vb-álmait – videó

Az ázsiai térség világbajnoki selejtezői rendkívül izgalmasan alakulnak, hála az Egyesült Arab Emirátusok.

Ázsiában már a selejtezők harmadik szakaszában járnak a válogatottak, két hatcsapatos csoportban zajlanak a küzdelmek. Szaúd-Arábia egy büntetővel vezetést szerzett a B csoport 9. fordulójában a 20. percben, ám a hazai pályán az életéért küzdő Arab Emírségek csapata egy perc alatt válaszolni tudott – nem is akárhogyan! Egy középre ívelt labdát Ali Mabhut elképesztő mozdulattal vett le, majd a jobb alsó sarokba gurított.

Ez még azonban kevés lett volna a vb-álmok megtartásához, jött azonban a 60. perc és Ahmed Halil: az Emírségek játékosa labdát szerzett, majd óriási bombagólt lőtt 24 méterről. A gyönyörű találat három pontot ért a hazaiaknak.

Ezzel az Egyesül Arab Emirátusok még reménykedhet, hogy a B csoport harmadik helyét elcsípve még interkontinentális selejtezőt vívhat, ám ehhez meg kell nyerniük utolsó, Irak elleni selejtezőjüket, miközben nem juthat ponthoz sem Ausztrália, sem Szaúd-Arábia. Ausztrália Japánnal és Thaifölddel mérkőzik még meg, Szaúd-Arábia Japán ellen fejezi be a selejtezőket.

A csoport első két helyezettje kijut a 2018-as oroszországi világbajnokságra, míg a harmadik helyezett osztályozón vívhatja ki a szereplést a tornára.

Végeredmény – világbajnoki selejtezők, ázsia, B csoport

Egyesült Arab Emirátusok – Szaúd Arábia 2-1 (1-1)
Gólszerző: Mabhut 21., Halil 60., ill. el-Abid 20. – 11-esből

A csoport állása:

1. Japán 17 pont
2. Szaúd-Arábia 16 pont
3. Ausztrália 16 pont
4. Arab Emírségek 13 pont
5. Irak 5 pont
6. Thaiföld 2 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik