Foci

Ez gyors volt, már nem Mészöly a Haladás edzője

Nem okozott nagy meglepetést a Szombathelyi Haladás keddi bejelentése, miszerint szerződést bontottak Mészöly Gézával.

A zöld-fehérek a 2017/18-as idényben eddig csupán hat pontot szereztek, ráadásul a legutóbbi fordulóban megsemmisítő 5-1-es vereséget szenvedtek a pocsékul rajtoló Puskás Akadémia ellen. Nem tett jót az sem, hogy a tréner kitette a csapatból Halmosi Pétert sem. Azt már mi is megírtuk, hogy már ma megüresedhet a csapat kispadja, s nem sokkal ezután be is jelentette a klub, hogy Mészöly Géza és a Szombathelyi Haladás útjai elválnak egymástól.

Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot. Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly – s mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés – mindannyian többre számítottunk. Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett.

– mondta Tóth Miklós ügyvezető, aki személyesen közölte a csapat játékosaival a hírt a délelőtti edzést megelőzően.

A keddi edzést Orbán Attila erőnléti tréner tartotta, de nem tudni, hogy neki és kollégáinak – Csordás Csaba és Gál István másodedzők, Jakab Csaba kapusedző és Garami Zsolt erőnléti edző – mi lesz a sorsa, amíg nincs meg az új vezetőedző. Állítólag Szentes Lázáré lesz a megüresedett szombathelyi kispad, ám az ügyvezető nem mondott konkrétumot

Egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik