Foci

Bernd Storck: Lezártam a múltat, mindenki tudja, miért volt az a kudarc

Az andorrai 0-1 után augusztus 31-én lép pályára először a magyar válogatott, az ellenfél Lettország. A letteket Rigában simán, 2-0-ra vertük az első meccsen, a papírforma mellettünk van, de

okulva az éppen már említett Andorra elleni csúfos blamázsból, ne kiabáljunk el semmit.

Bernd Storck az MTI tájékoztatása szerint a meccset megelőző, telki sajtótájékoztatón maga is meglepődött, hogy mennyien lesznek a Groupama Arénában.

A keretről is szót ejtett, elmondta, most jóval több lehetősége volt meríteni, és ismét építhet az Eb-t járt labdarúgókra.

A legutóbbi két találkozón mindössze hét játékos volt a keretben, aki szerepelt az Európa-bajnokságon, most hét olyan van, aki nem volt ott tavaly Franciaországban

– mondta, majd hozzátette, Botka Endre sérülése kiújult, ő hazautazott, mindenki más készen áll. Storck azt is elmondta, lezárta a múltat, nem néz hátra, csak a következő meccsek járnak a fejében.

Pozitív visszajelzéseket kaptam a folytatással kapcsolatban, jó előérzetem van

– mondta a magyar szövetségi kapitány.

A magyar válogatott először a lettekkel mérkőzik meg augusztus 31-én, majd a Cristiano Ronaldóval felálló portugálok jönnek szeptember 4-én a Groupama Arénába. Magyarország jelenleg a harmadik, nem továbbjutó helyen áll a B csoportban.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Megyeri Balázs (Greuther Fürth – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton FC)

Védők: Bese Barnabás (Le Havre AC – Franciaország), Fiola Attila (Videoton FC), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas FC), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva – Izrael), Pintér Ádám (Greuther Fürth – Németország)

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC – Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia FC), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Nagy Dániel (Újpest FC), Pátkai Máté (Videoton FC), Stieber Zoltán (D. C. United – Egyesült Államok), Varga Roland (Ferencváros)

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország)

 

Tabella, világbajnoki selejtező, B csoport

 

1. Svájc 6 12–  3   +9 18
2. Portugália 5 1 22–  3 +19 15
3. MAGYARORSZÁG 2 1 3   8–  7   +1   7
4. Feröer 1 2 3   2–10   –8   5
5. Andorra 1 1 4   2–13 –11   4
6. Lettország 1 5   2–12 –10   3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik