Foci

Németh Krisztiánra csak egy veszély leselkedik

Némó visszatér Amerikába a kényszerű katari kitérő után. Mindig próbált egyensúlyt találni a sportszakmai és a gazdasági érdekek közt, most vélhetően az előbbin lesz nagyobb nyomaték.

Németh Krisztián visszatér a kitűnően szervezett, egyre népszerűbb amerikai focibajnokságba, ahol bő egy évvel ezelőtt az év gólját lőtte.

Akkor a Kansas Cityben remekelt a támadó, majd egy katari kitérő után most a New Englandhez igazolt. A váltás vélhetően jót tesz majd Némónak, viszont egyetlen problémát mégis említett a menedzsere, Pataky Tibor a DIGI Sportnak.

A katari kitérőt “kényszerűnek” nevezte Pataky, mondván:

Krisztián mindig próbálta megtalálni az egyensúlyt a sportszakmai és a gazdasági érdekek közt, és ez mindig sikerült is, egyedül Katar volt egy olyan kényszerhelyzet, amibe a szituáció sodorta őt be.

Németh azonban olyan kedvező ajánlatot kapott, amelyet nagyon nehéz lett volna elutasítania, “főleg olyan helyzetben, amilyenben akkor volt.”

A 28 éves játékos a másik menedzsere, Kövesdi Viktor szerint most érkezik a legjobb korba, amikor már minden tapasztalattal felvértezett, de még fejlődhet is.

Vasárnap akár Stieber Zoltánnal is meccselhet egyet Washingtonban, ha mindketten pályára lépnek a DC United-New England bajnokin.

Németh a negyedik magyar focista az MLS-ben Stieber, Nikolics Nemanja és Sallói Dániel után.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik