Foci

A Monaco szurkolói üzentek Mbappénak

A 2016/17-es labdarúgó idény egyik, ha nem a legnagyobb felfedezettje a tizennyolc esztendős Kylian Mbappé volt, az AS Monaco csatára. A francia csodagyerek 29 francia bajnokin 15 gólt lőtt és 11 gólpasszt osztott ki és a Bajnokok Ligájában is 6 találatig jutott az elődöntőbe menetelő hercegségiek színeiben.

Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, “bekopogott” a klubhoz a Real Madrid, a Paris Saint-Germain, a Barcelona és úgy egyáltalán mindenki, aki számít. Jóllehet a Monaco mindenkit elküldött, mondván a legnagyobb tehetségük nem eladó, de francia értesülések szerint Mbappé megmondta klubja vezetőinek: csak akkor hosszabbít, ha jelentősen megemelik a heti 15,700 fontos fizetését.

Ezen a ponton sikerült kiverni a biztosítékot a Monaco Ultras 1994, a klub egyik legnagyobb szurkolói klubja, amely nyílt levélben kéri a vezetőséget, ne hagyják magukat zsarolni és ne engedjék a PSG-be szerződni Mbappét.

Hisszük, hogy a futballban a legnagyobb érték a játék szeretete, a tisztelet a klubod iránt. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bármelyik játékosunk saját magát a klub fölé helyezze és ilyen követeléseket támasszon a klubbal szemben egy profi szezon után. Szerintünk egyetlen játékos sem ér milliókat.

Ha mindez még nem lenne elég, Mbappét ideiglenesen kizárták az edzésekről, miután összebalhézott csapattársaival az egyik tréning alkalmával, írja a L’Équipe. Ilyen előzmények után nem lenne meglepő, ha a francia csatár még az átigazolási piac zárása előtt váltana, bizonyára lesz rá jelentkező, aki megadja az igényeinek megfelelő fizetést, sőt akár többet is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik