Foci

Az Everton végleg kivégezheti a Swansea-t

Gylfi Sigurdsson hamarosan elhagyja a Swansea együttesét a BBC értesülései szerint, ezzel pedig minden bizonnyal a klub beverné az utolsó szöget is saját koporsójába. A 2016/17-es kiírásban pocsékul szerepelt a csapat és abban a legtöbb szakértő egyetértett, hogy az izlandi középpályásnak elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy ez mégsem következett be.

A teljesség igénye nélkül néhány számadat, hogy mit is jelent Sigurdsson a Swansea-nak:

  • az izlandinál senki sem adott több gólpasszt elveszettnek hitt akcióból (a BBC nyolcat ír a neve mellé)
  • Sigurdsson a Swansea legeredményesebb góllövője a Premier League-érában (hat éve szerepel a klub az élvonalban, korábban soha)
  • Hét gólt lőtt szabadrúgásból mióta bemutatkozott a PL-ben 2012 januárjában, amellyel a csapat legeredményesebbje a pontrúgások terén
  • A fentiek mellé 29 gólpasszt is kiosztott az izlandi középpályás

Nem csoda, hogy felfigyeltek tehetségére más klubok is, bár érdemes megjegyezni, hogy 2012 nyarán a Spurs kivásárolta szerződéséből és Londonban nem váltotta meg a világot, így két év után távozott.

Az Everton eddigi legdrágább igazolása

A liverpooli kékek legdrágább vétele Romelu Lukaku volt, aki 31,5 millió fontért cserébe hagyta ott a Chelsea-t

Ezúttal az Everton a kérő, amely komoly összeget tett le a Swansea asztalára: klubrekordot jelentő 45 millió fontért vennék meg az izlandi irányítót. A dolog érdekessége, hogy korábban a Leicester is bejelentkezett a gólerős játékosért 40 millióval, ám azt elutasította a walesi együttes, s ugyanígy tett az Everton 40 milliós ajánlatával.

A liverpooli csapatnál komoly csapat épül, a visszatérő Wayne Rooney mellett az elmúlt idény két nagy felfedezettje, Michael Keane (Burnley) és Jordan Pickford (Sunderland) is jó fogásnak tűnik, de az Ajaxtől megszerzett Devy Klaassen és a Malaga csatára, Sandro Ramírez sem tűnik rossz transzfernek. A felsorolt játékosokat összesen 102,3 millió fontba fájt az Evertonnak, de ne feledjük el, hogy ezalatt Romelu Lukaku 75 millióért távozott Manchesterbe és ha igazak a pletykák Ross Barkley is távozóban, akiért szintén szép summa ütheti a csapat markát.

A Swansea viszont komoly bajba kerülhet, hogyha megmentőjét kikapják a csapatból, márpedig a BBC beszámolója szerint szerdán már az átigazolásokkor szokásos orvosi vizsgálaton vesz részt. Amennyiben létrejön az üzlet, a walesieknek villámgyorsan gondoskodniuk kell az izlandi játékos helyetteséről, különben nagyon könnyen lehet, hogy hat év után kiesnek a Premier League-ből.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik