Foci

Félbeszakadt Dárdai Pálék kupameccse

A Német Kupa első fordulójában a Hansa Rostock vendége volt a Hertha BSC, azonban a találkozó 73. percében 0-0-ás állásnál félbeszakította a mérkőzést Robert Hartmann játékvezető nézőtéri rendbontás miatt.

Dárdai Pál együttese csak küszködött a harmadosztályú együttes otthonában, amelyben kezdőként kapott lehetőséget az az Olivier Hüsing, aki az előző szezonban még a Ferencvárost erősítette.

A dolog érdekessége, hogy nem a Hertha drukkereinél fogyott el a türelem, hanem a Hansa Rostock szurkolói gyújtották föl saját szektorukban a székeket.

Mivel a játékvezető féltette a labdargók testi épségét, véget vetett a találkozónak ideiglenesen, ám körülbelül tíz percnyi tűzoltással telt szünet után folytatódott a találkozó. A mérkőzés 86. percében aztán megtört a jég: Mitchell Weiser a Hertha jobbhátvédje bombázott a Rostock kapujába. Nem sokkal a mérkőzés vége előtt Vedad Ibisevic bebiztosította a győzelmet, így viharos körülmények között, de 2-0-ra nyert a Hertha és továbbjutott a Német Kupában.

Hétfőn korábban a BFC Dynamo – Schalke 04 mérkőzés előtt is szurkolói rendbontások voltak, 80 drukkert őrizetbe is vettek a hatóságok. A találkozón már nem volt fennforgás, a gelsenkircheniek simán behúzták a mérkőzést 2-0-ra.

Végeredmény – Német Kupa, 1. forduló

Hansa Rostock – Hertha BSC 0-2
BFC Dynamo (IV.)–Schalke 04 0–2
MSK Duisburg (II.)–Nürnberg (II.) 1–2
Paderborn (III.)–St. Pauli (II.) 2–1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik