Foci

Rommá döntögeti az átigazolási rekordjait az angol klub

A Brighton and Hove Albionnál nem viccelnek, rendesen rákészülnek arra, hogy 34 év után visszatérnek a labdarúgó élvonalba. Csütörtökön például bejelentették, hogy klubrekordot jelentő összegért leigazolják a kolumbiai szélsőt, a 25 éves José Izquierdót.

Átigazolási összeget persze már nem írnak, de a BBC úgy tudja, 15 millió euró körüli összegért érkezik a játékos a Club Brugge-től.

Ezen a héten amúgy másodszor dőlt meg a klub átigazolási rekordja, a holland középpályás Davy Pöpper 13 millió euróért érkezik a PSV-től. És amúgy az átigazolási szezon elején, az ausztrál kapus, Matthew Ryanért 5 milliót fizettek, akkor az volt a csúcs házon belül.

A kétszeres válogatott Izquierdo a kolumbiai első osztályban mutatkozott be a felnőttek közt, 2014-ben igazolt Brugge-be, első szezonjában kupát, a másodikban bajnoki címet nyert a csapattal. Akkor őt választották az idény legjobb játékosának Belgiumban. 117 mérkőzésen 38 gólja volt a Club Brugge-nél.

Az angol bajnoki szezon pénteken kezdődik, a Brighton szombaton, a Manchester City ellen debütál otthon. Ez lesz a klub első mérkőzése az 1992 óta tartó Premier League-érában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik