Foci

Estek már össze játékvezetők teszteken, csak haláleset nem történt

Puhl Sándor (puhl sándor, )
Puhl Sándor (puhl sándor, )
Bede Ferenc, korábbi FIFA-játékvezető változásokat sürget a MLSZ Játékvezetői Bizottság személyi összetétele és szemlélete tekintetében.

A rangado.hu oldalon Bede Ferenc, korábbi FIFA-játékvezető elég keményen fogalmazott a magyar játékvezetés vezetőivel kapcsolatban.

Itt az idő a vérfrissítésre, olyan embereket kell a játékvezetői bizottság élére tenni, akik nem a régi korban szocializálódtak, mint Puhl Sándor és Vágner László, akik már lassan húsz éve töltenek be felváltva vezetői szerepet. Eljött a generációváltás ideje

– fogalmazott Bede. Megjegyezzük, az MLSZ Játékvezetői Bizottságot jó ideje Berzi Sándor vezeti, Puhl Sándor csak tag, Vágner László még az sem.

A szaklap a múltheti tragikus végű játékvezetői tesztnap okán kereste meg a hórihorgas játékvezetőt. Bede elmondta, az általános szemlélet szerint a játékvezetői bizottság vezetése a legnagyobb melegben, még hőségriadó esetén is minden esetben megtartotta korábban az előírt teszteket. Bár többször felmerült a halasztás, mint igény, de rendre azért futottak, mert a “meccsen is meleg van”.

Csak idő kérdése volt, hogy mikor történik egy ilyen tragédia, hiszen korábban is nagyon sokszor estek már össze játékvezetők teszteken, csak haláleset nem történt, ezért ez nem került reflektorfénybe

– állítja Bede Ferenc, aki korábban is kritizálta már a négyszer is a világ legjobbjának választott játékvezetőt.

Folytatódik a vizsgálat

Csányi Sándor, az MLSZ elnöke nem fogadta el azt a vizsgálati eredményt, amit Komlósi Lajos amatőr játékvezető halála ügyében letettek az asztalára. Ezért felkérte a szövetség Felügyelő Bizottságát, hogy az orvosi testület bevonásával folytassa a vizsgálatot, majd az esetleges felelősség megállapítása céljából készítsen új, sokkal alaposabb jelentést a tragikus végű esetről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik