Foci

Stieber Zoltán a Unitednél

Sajnos nem a Manchesternél, "csak" a DC-nél. Az MLS pedig bár fejlődik, de nem a Premier League. Ettől még jó helyen lehet a 21-szeres magyar válogatott Washingtonban.

A Bild információi szerint Stieber Zoltán épp úton van Washington felé, hogy az MLS Keleti konferenciájának sereghajtójánál – 18 pont -folytathassa pályafutását. A portál információi szerint a 28 éves, 21-szeres magyar válogatott játékos a D.C. Uniteddel tárgyal majd a lehetséges közös jövőről.

A washingtoni csapat a legutóbbi hat bajnokiján vereséget szenvedett. Játékoskeretében nem találni sztárt, a transfermarkt becslése szerint nagyjából a Videoton és a Ferencváros értékén lehet, hiszen 13,9 millió euróra taksálják. A csapat legértékesebb játékosa az argentin Luciano Acosta 1,5 millió euróval.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy Stieber jelenlegi munkáltatójától,  a német másodosztályú Kaiserslauterntől a holland élvonalbeli Twentéhez igazol. A játékos választása azért eshet mégis inkább Amerikára, mert az MLS olyan fejlődésen ment át az utóbbi években, hogy szakmai és anyagi téren felveszi a versenyt a német kettővel és megkockáztatjuk, minden téren veri a holland első osztályt.

Stieber, ha a Unitednél köt ki, úgy a chicagói Nemanja Nikolics után ő lehet a második magyar játékos az MLS-ben-

Ajánlott videó

Olvasói sztorik