Foci

Kassai Viktor az NB2-ben

Megkérdeztük, miért nem vezetett a legjobb magyar játékvezető május óta bajnokit, és az előttünk álló hétvégén miért csak a másodosztályban bíráskodik?

Az NB1 tavaszi idényének egyik, ha nem a legvitatottabb játékvezetői döntését Kassai Viktor hozta a Diósgyőr-Vasas meccsen, amikor kiállította Lipták Zoltánt, mondván, megütötte a Vasas német légiósát, Félix Burmeistert.

A jelenet a meccs összefoglalójában lehet megnézni 6:26-tól:

A miskolciak csapatkapitánya “behabzott”, nekiesett a játékvezetőnek. El is tiltották öt meccsre, ami azt jelentette, hogy a védő tavasszal már nem léphetett pályára.

A blikk.hu pénteki cikkében azt írja, minden bizonnyal a legmagasabban jegyzett magyar játékvezetőt “lefokozták” az eset után, lévén Kassai Viktor sem vezetett azóta bajnokit.

Sőt, ő még idén sem, mi több, az előttünk álló hétvégén is csak az NB2-ben fújhat, igaz ott egy rangadónak számító meccsen, a Győr-Kisvárda összecsapáson.

Megjegyezzük, Kassai Viktor májusban azért sem vezethetett mérkőzést, mivel az U20-as világbajnokság játékvezetői keretének tagjaként Dél-Koreában fújta a sípot.

Nos, a 24.hu “biztos, ami biztos, megkérdezte az MLSZ-től; most akkor Kassait lefokozták, vagy sem”?

Az MLSZ érdeklődésünkre azt az információt adta, hogy a játékvezetői testület nem szokta kommentálni kit, mikor, miért és melyik meccsre küld, vagy nem küld. Az NB1-ben és az NB2-ben is hivatásos játékvezetői keret tagjait delegálják, így semmi különös nincs abban, hogy Kassai Viktor a másodosztályban vezet meccset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik