Foci

Európa Liga: különleges párharc elé néz a Videoton

Európa Liga (európa liga, )
Európa Liga (európa liga, )
Marko Nikolics edzőt pont a szerb bajnok szerződéséből vásárolta ki a Videoton.
Kapcsolódó cikkek

A BL playoffkörének sorsolása után nem sokkal az Európa Liga főtábla előtti utolsó selejtező kör párosítását végezte el az UEFA. A csütörtöki nap szenzációjaként, a Girondins Bordeaux ellen öt év után első magyar csapatként hátrányból fordító a Videoton is érdekelt volt a svájci Nyonban zajló eseményen.

Európa Liga: csoda, a Videoton kiverte a Bordeaux-t!
Már csak a Vidi van talpon a magyar csapatok közül Európában. Ma a cél, hogy ez továbbra is így legyen.

Délelőtt az is kiderült, a Videoton a Zenit, Partizan, Marseille, PAOK, Legia Warszawa vagy a Viktoria Plzen kaphatta ellenfélnek, , végül a szerb Partizan Beogradot húzták ki ellenfélként a fehérváriak számára.

A szerb bajnokság hasonlóan a magyarhoz már elkezdődött. A Partizan két forduló után két győzelemmel és 8-2-es gólkülönbséggel vezeti a tabellát.

Kaphatott volna erősebb, de gyengébb ellenfelet is a magyar bajnokság ezüstérmese, de ami ennél érdekesebb, több szempontból is különleges párharc ez, hiszen a Vidi belső informátorral rendelkezik.

Marko Nikolics edzőt ugyanis pont a szerb bajnok szerződéséből vásárolta ki a Videoton…

Az első mérkőzést augusztus 17-én, Belgrádban rendezik, a visszavágókat 24-én játsszák.

FK Partizan:

1945-ös alapítása óta a jugoszláv, majd később a szerb liga domináns csapata a Partizan. 11-szer nyerték meg a jugoszláv bajnokságot, majd 8-8 alkalommal Szerbia és Montenegró, valamint Szerbia pontvadászatát. A legutóbbi, 2017-es címüket nem mással nyerték, mint jelenlegi vezetőedzőnkkel, Marko Nikoliccsal, de korábban szerepelt a csapatnál Marko Scsepovics (2010-13) és Danko Lazovics (2000-03, 2006, 2014-15) is. A Partizan a Bajnokok Ligájában kezdte az idei nemzetközi kupaidényt. A montenegrói Buducsnoszt Podgorica összesítésben 2-0-lal való kiejtése után hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedtek az Olimpiakosztól, ezt a hátrányt pedig már nem sikerült ledolgozniuk a visszavágón, 5-3-mal kiestek és az Európa Liga rájátszásába kerültek. Keretük összértéke 19 millió euró a transfermarkt.de szerint.

A szerb bajnok a BL-selejtezőben Olympiakosztól kapott ki, így került az EL playoffba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik