Foci

Nikolics lábában maradt a győzelem a Real Madrid ellen

Az ESPN összeállította az amerikai labdarúgó bajnokság, az MLS toplistáját, ahol Nemanja Nikolics az előkelő 13. helyre került.  Ez nem véletlen, hiszen korábban, a bajnokság felénél a legjobb újoncnak is megválasztották, így okkal került be az MLSZ All Star csapatába, amelyik szerda este a Real Madriddal játszott felkészülési/bemutató mérkőzést.

Nikolics ráadásul otthon, a chicagói Soldier Field Stadion 61 428 nézője előtt fogadhatta a BL-győztest. A magyar válogatott támadó 0-0-ás első félidő után a szünetben, Giovinco helyén lépett pályára.

Az igazsághoz hozzá tartozik, ha a Real a második félidő első 20 percében rúg egy négyest, a vendéglátók egy szót sem szólhattak volna, ehhez képest a sok madridi helyzet közül egyedül Borja Mayoral megpattanó lövése talált utat Frei hálójába az 59.-ben.

A vezetéssel látszólag meg is elégedett a Real. Ez azt eredményezte, hogy némi levegőt kapott az MLS All Star, ami előbb a 70. percben egy hatalmas Nikolics helyzetben, oldalhálós lövésben öltöt testet, majd a 87. percben Dwyer révén már gólban is.

A mérkőzést így büntetőkkel döntötték el. A 72. percben pályára lépő Luca Zidane mindjárt az első All Star próbálkozó büntetőjét -Dwyerét – megfogta, majd Giovani dos Santos a felső kapufára rúgta a másodikat. Mivel a Real Benzema, Bale, Kovacic és Marcelo révén kíméletlenül bevágta az első négy tizenegyest 4-2-re meg is nyerte a párbajt és a mérkőzést is.

MLS ALL-STAR-GÁLA

MLS All-Stars–Real Madrid 1–1 – tizenegyesekkel: 2:4
Chicago, Soldier Field, 61 428 néző

MLS All Stars: Howard (Frei, a szünetben) – Garza (Beasley, 7.), Van Damme (Grana, a szünetben), Kappelhof, Zusi (Parkhurst, a szünetben), Schweinsteiger (McCarty, a szünetben), Bradley (Valeri, a szünetben), Kaká (Almirón, a szünetben), Altidore (Piatti, 31.; Giovani do Santos, 61.), Giovinco (Nikolics, a szünetben), Villa (Dwyer, a szünetben)
Real Madrid: Keylor Navas (Yánez, a szünetben; Luca Zidane, 72.) – Ramos (Vallejo, a szünetben), Nacho (Tejero, 72.), Kroos (Ceballos, a szünetben), Theo (Marcelo, 61.), Lucas Vázquez (Óscar, 72.), Marcos Llorente (Casemiro, 61.), Asensio (Bale, 61.), Borja Mayoral (Benzema, 61.), Isco (Kovacic, 61.), Achraf (Carvajal, 61.).
gólszerzők: Dwyer (87.), ill. Borja Mayoral (59.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik