Foci

Agyondicsérték az ex-újpesti támadót a felkészülés során

Nem győzi eleget dicsérni Enis Bardhit a spanyol sajtó, pedig még egyetlen bajnokit sem játszott.

A macedón válogatott támadó nyáron szerződött Újpestről a Levante csapatába, amely összesen öt felkészülési meccset játszott, ebből hármat megnyert és kettőt elveszített. Bardhi rögtön az elsőn, a La Nucia ellen gólt lőtt.

Az Almería elleni egygólos vereségen nem jutott szóhoz a macedón, majd a Cadiz ellen győztest gólt szerzett az 56. parcben.

Hasonló volt a forgatókönyve ezután, kihagyott egy találkozót Bardhi, majd a legutóbbi, vasárnapi mérkőzésen betalált a Villarreal kapujába is – vagyis három mérkőzésen három gólt szerzett a macedón.

Talán nem meglepő, hogy ezek után sokat várnak a ex-újpestitől, a valencia.eldesmarque.com oldal szerint egyenesen a macedón szab fazont a Levante támadásainak.

Bardhi határozza meg a játék tempóját, ha gyorsít vagy lassít a társai alkalmazkodnak. Amikor a többiek nem tudják, mit kezdjenek a labdával, csak odaadják a macedónnak

Utoljára Muhamed Besics Evertonba igazolása okozott ennyire pozitív meglepetést az NB I-ből külföldre igazoló légiósaink közül, minden esetre, ha Bardhi ilyen ütemben termeli a gólokat a La Ligában, még olcsó vétel is volt a legerősebb bajnokságok pénztárcájához képest a másfél millió eurós átigazolási díj.

A Levante még további nég felkészülési mérkőzést játszik, majd augusztus 21.-én a Villarreal ellen kezdi meg a La Liga 2017/18-as idényének küzdelmeit – amely ellen legutóbb gólt szerzett Bardhi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik