Foci

Egész jó derbit vívott egymással az Újpest és a Fradi

2-2-es döntetlennel zárult az Újpest-Ferencváros rangadó az NB I 2. fordulójában. Az újpestieknél hetek óta áll a bál a megváltoztatott címer miatt, de nagyon úgy tűnik, maximum a bíróságon tudnak érvényt szerezni azok, akik szerint a spontán váltás jogilag aggályosnak tekinthető. A szurkolók egy óriási drapériával üzentek a belga tulajdonosnak és jobbkezének, Gyarmati Eszter ügyvezetőnek.

Múlt nélkül nincs jövő, írták.

BUDAPEST, HUNGARY – JULY 23: The ultras of Ujpest FC flutter the flag with old badge of the club prior to the Hungarian OTP Bank Liga match between Ujpest FC and Ferencvarosi TC at Ferenc Szusza Stadium on July 23, 2017 in Budapest, Hungary. The club management changed the badge of the team and the fans started to protest against this decision. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

A meccs nagy részében a focié volt a főszerep, a négy gól – az egyik már a második félidő hosszabbításában – tökéletesen kiszolgálta mindazokat, akik egy egész jó derbire vártak.

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője azt mondta, rendkívül nehéz meccsen vannak túl, és habár a Fradi a találkozó elején jobban kezdett, csapata később elkapta a ritmust.

Természetesen szerettük volna megtartani az előnyünket, de ahogy az lenni szokott, az utolsó percben kaptunk egy gólt. Csalódott vagyok

– mondta a szerb edző, majd hozzátette: a rendkívüli meleg sokat kivett játékosaiból, és arra készültek, a körülmények inkább a Fradit hátráltatják majd, de ez nem jött be.

Thomas Doll, a Ferencváros szakvezetője elmondta, minden úgy történt, ahogy azt a játékosaival megbeszélték, csak a helyzeteket nem tudták értékesíteni.

Sokan küzdöttek betegséggel, Böde Dani és Ottigba Kenneth csak most játszott először – idő kell nekik. Az az igazság, hogy elfogytunk, szűken vagyunk, elképzelhető, hogy még érkeznek játékosok

– értékelt Doll.

Az Újpest két forduló után kettő ponttal a hetedik, a Ferencváros ugyancsak kettő ponttal pedig a nyolcadik a tizenkét csapatos magyar bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik