Foci

Nem sikerült a bravúr, kizúgott a Fradi Dániában

A Midtjylland egy helyen változtatott a kezdőcsapatán az egy héttel ezelőtti, első mérkőzéshez képest: Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem volt bevethető.

A kezdés után a Ferencváros volt aktívabb, de csak a mezőnyben, mert helyzetig nem jutott. A félidő közepén az egyre lendületesebbé váló dánok kerültek mezőnyfölénybe, több gólhelyzetet is kidolgoztak, a 34. percben pedig Gustav Wikheim lövésével vezetéshez jutottak. Thomas Dollnak a szünet előtt Bőle Lukácsot kellett lecserélnie sérülés miatt.

A második félidő elején kiegyenlített volt a mezőnyjáték, a ferencvárosiak is feltűntek olykor az ellenfél tizenhatosának előterében. A magyarok a 64. percben Rui Pedro fejesével egyenlítettek. A gól felpaprikázta a hazaiakat, akik gyorsan két gólhelyzetet is kidolgoztak, és a másodikat már kihasználták: a 71. percben Rasmus Nissen fejelt a Ferencváros kapujába. A hajrában a csereember, Alexander Sörloth döntötte el a meccset, aki saját térfeléről ugrott ki, és higgadtan fejezte be az akciót.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:

Midtjylland (dán)-Ferencváros 3-1 (1-0)
Herning, MCH Arena, v.: Alper Ulusoy (török)

Midtjylland: J. Hansen – R. Nissen, K. Hansen, Halsti, Dal Hende – Poulsen, Sparv, Hassan – Wikheim (Kroon, 63.), Onuachu (Sörloth, a szünetben), Drachmann (Duelund, 78.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Batik, Gera, Csernik – Moutari, Rui Pedro, Gorriarrán, Bőle (Kundrák, 44.) – Lovrencsics B., Priskin (Csonka, 87.)
gólszerzők: Wikheim (34.), R. Nissen (71.), Sörloth (81.), illetve Rui Pedro (64.)
sárga lap: Onuachu (30.), Drachmann (40.), Dal Hende (65.), Sörloth (72.), illetve Csernik (4.), Moutari (13.), Priskin (38.)
továbbjutott: a Midtjylland, 7-3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik