Foci

Egy éve még Aranylabdát követeltek neki, most már senkinek sem kell

A tündérmesének úgy tűnik, vége: a 2015-2016-os angol bajnok, a Leicester City-vel történelmet író Rijad Mahrezért már senki nem emeli fel a telefont – ergo nem kell senkinek. A 26 éves algériai középpályás 2016-ban még az év egyik legjobbja volt, az Aranylabda egyik titkos esélyeseként is számoltak vele. Mahrezért font tízmilliókat adtak volna a világ legnagyobb csapatai, de végül maradt, és főszereplője lett az angol bajnokban. Igen ám, de nem sikerült duplázni, sőt.

Az előző bajnokságban már sokáig szenvedtek, csal a BL-menetelés mentette meg a szezont – nem úgy, mint az olasz Claudio Ranierit, aki 2016-ban bajnoki címig vezette a klubot, de kicsivel több mint fél évvel később menesztették.

Mahrez és a másik nagy sztár, Jamie Vardy maradt, míg a csapat motorja, a francia N’Golo Kanté a Chelsea-hez távozott. Úgy tűnik, ő járt jól, mert az előző szezonban az év játékosa és újra bajnok lett Angliában. Mahrez viszont pocsék szezonon van túl, így nem meglepő, nem állnak már sorban érte.

Amíg itt van, addig elkötelezett a City iránt, és eddig egyetlen jelentkező sem volt

– mondta Craig Shakespeare, a Leicester City menedzsere.

A Franciaországban született labdarúgó 17 góllal járult hozzá a Leicester City bajnoki címéhez, és Angliában őt választották az Év legjobbjává. A legutóbbi Premier League-szezonban ugyanakkor már csak hat találattal zárt. 2020. június 30-án jár le a szerződése jelenlegi klubjánál, amely 2014-ben 400 ezer fontot (141,5 millió forint) fizetett érte a francia Le Havre-nak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik