Foci

Kamu volt, hogy bojkottálnák a 2022-es foci-világbajnokságot

A hétvégén végig söpört az a hír, amely szerint hat arab ország (Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom) közösen fogalmazott levelet a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) olasz elnökének, Gianni Infantinónak, hogy ha a 2022-es világbajnokság rendezési jogát – amelyet csalással, kenőpénzzel szerző – Katar megtarthatja, bojkottálni fogják az eseményt. A The Local című lap szerint a sportvezető elmondta,

Az országok figyelmeztették a FIFA-t, hogy a szurkolók és a játékosok biztonságát veszély fenyegeti egy olyan országban, amely a terrorizmus alapja és fellegvára

Csakhogy kiderült, levelet sem kapott és nyilatkozni sem nyilatkozott a Localnak Infantino – tehát az egész egy ordas nagy átverés, egyszerű “fake news”.

A FIFA hivatalos közleményben tudatta, hogy a szervezet vezetője soha nem beszélt senkivel erről, így a neki tulajdonított idézetek nem valóságosak.

Kiderült, a Local is egy kamuoldalról vette át az idézetet, amely aztán világjáró körútra indult. Az ügy hátterében a Katart érintő szankciók állhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik