Foci

Zlatan Ibrahimovic újra a Manchester United játékosa lehet

Zlatan Ibrahimovic áprilisban szenvedett súlyos térdsérülést az Európa-liga negyeddöntőjében az Anderlecht csapata ellen. Hamar kiderült, hogy nagy a baj, az optimista becslések is 2018 májusát jósolták a svéd csatár visszatérésének legkorábbi dátumának – ám ezek sem bizonyultak eléggé optimistának!

Az elmúlt napokban kiderült, hogy a 35 éves támadó olyan fantasztikus ütemben gyógyul, hogy az sincs kizárva, hogy még 2017-ben pályára léphet. Amikor 2016-ban megegyezett Ibrahimovic és a Manchester United az egy plusz egy éves szerződésben, nagyon magas fizetésben állapodtak meg, amelyet nem érte meg kifizetni a játékosnak úgy, hogy nem tud pályára lépni szinte az egész szezonban.

A Manchester United ezért aztán nem élt opciós jogával, elengedte a csatárt, azonban az újabb információk birtokában fontolóra vette a klub, hogy ismét szerződteti Ibrahimovicot.

Ha decemberig úgysem játszhat, miért ne várnánk addig? Azt akartuk, hogy ő döntsön a sorsáról, kapott teret és időt átgondolni mit szeretne. Nem bújt a sérülés mögé, az túl könnyű lenne. Nem volt megelégedve a saját teljesítményével az elmúlt szezonban, ezért új kihívást állított maga elé, mert mindig a legmagasabb szinten akar játszani. Kinyitottuk számára az ajtónkat, nálunk gyógyulhat és velünk lehet. Innentől Mr Woodward és Zlatan ügynökén a világ szeme, hogy megegyezzenek

– mondta a svéd játékos helyzetéről José Mourinho a BBC-nek.

 

Az elmúlt idényben Ibrahimovic 46 mérkőzésen 28 gólt szerzett, ennél 35 évesen csak a svéd klasszis akarhat jobb teljesítményt. Idők közben egyébként a Vörös Ördögök szerződtették az Everton gólzsákját, Romelu Lukakut, így nincs égető szükség csatárra egyelőre, de egy Ibrahimovic mindig elfér a csapatban…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik