Foci

Ezért kapott piros lapot Julian Koch

Csütörtök este túlzás nélkül fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a Ferencváros az Európa-liga második selejtezőjén a dán Midtjylland ellen. A mámor azonban 44 percig tartott, s következett a rémálom, ugyanis Julian Koch, a zöld-fehérek védője azonnal piros lapot kapott egy lerántás miatt.

Sokszor előjön a téma, hogy egyszerre piros lapot adni és tizenegyest ítélni dupla büntetés egy csapat számára és sokan ezt emlegették a találkozón, azonban ebben a helyzetben nem erről van szó.

A helyzet ugyanis az, hogy egy 2016-os szabálymódosítás alkalmával úgy változott az irányvonal az ügyben, hogy egy játékost abban az esetben kell piros lappal honorálni, ha a mozdulata nem a labdára irányul. Márpedig egy lerántásnál szó sincs a labdáról.


Red Card Julian Koch (2-0) Ferencvaros TC vs FC… by hdlivegoals

Természetesen az mindenki számára világos, hogy ezer és egy ilyen eset előfordul a mérkőzésen, mint amiért Koch bűnhődött, arról nem is beszélve, hogy Paul Onuachu akkorát esett, amekkorát csak lehetett, pedig alig értek hozzá – sajnos azonban a játékvezető szó szerint értelmezte a szabályokat, így felmutatta a piros lapot.

Elképesztően dühítő helyzet, hiszen ezért mindenki tudja és érzi, hogy nem jár kiállítás, azonban ez történik, ha a játékvezető nem él a játékkal, csak betartja szó szerint a szabályzatot…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik