Élő Foci

Kettővel vezetett, reménytelen helyzetben a Fradi

A Fradi remek játékkal 2-0-ra vezetett a Midtjylland ellen, ám az első félidő végén egy kiállítás és egy tizenegyes is sújtotta a Fradit. Onnantól sorra jöttek a dán gólok.

Európa Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés:

Ferencváros-Midtjylland 2-4 (2-1)
Budapest, Groupama Aréna, v: Sandro Schärer (svájci)
FTC: Dibusz – Lovrencsics G., Koch, Leandro, Botka – Gorriaran, Gera – Varga R., Rui Pedro (Batik, 46.), Amadou (Bőle, 70.) – Priskin (Lovrencsics B. 76.)
Midtjylland: J. Hansen – Nissen, K. Hansen (Riis 74.), Korcsmár, Dal Hende – J. Poulsen, Sparv, Drachmann (Duelund 65.) – Hassan, Onuachu, Wikheim (Kroon, 73.)
gól: Botka (22.), Varga R. (42.), illetve Poulsen (46., 61. és 66.), Onuachu (90.)
sárga lap: Botka (76.), Batik (82.), ill. Drachmann (33.), Dal Hende (60.), Hansen (72.), Nissen (75.)
piros lap: Koch (45.)

Fantasztikus első félidőt hozott a meccs, csakhogy az első félidő végén Schärer játékvezető döntése mindent megváltoztatott. De menjünk sorjában.

Szikrázóan, sok helyzettel indult a találkozó, ám lassan fölénybe kerültek a dánok. Amikor viszont kezdett volna nyomásztóvá válni a fölényük, egy remek akcióból vezetést szerzett a Fradi: Leandro ívelését Botka mellel átvette, majd ráfordult, és a kapuba bombázott.

A Fradi gólöröme

Innentől a Fradi elkapta a fonalat, olyannyira, hogy Varga Roland remek szabadrúgásával már 2-0-ra vezetett. Már csak percek voltak hátra a félidőből, amikor egy jó centerezésből Onuachu lefordult, majd Koch felvágta. A dánok 11-est kaptak (Poulsen be is vágta), Koch pedig piros lapot.

A hullámzó, nagy iramú első félidőt ezek után egy laposabb, egyoldalúbb és fájdalmasabb második követte. Poulsen is lőtt egy szabadrúgásgólt, majd egy újabb 11-est, ezzel már a Midtjylland vezetett.

Hassan gratulál Poulsennek

A Fraditól még a szerencse is elpártolt, Bőle Lukács kapufát talált a hajrában, a túloldalon viszont Poulsen a változatosság kedvéért egy gólpasszt is kioszott az első büntetőt kiharcoló Onuachunak (2-4).

A jövő heti visszavágóra szinte lehetetlen helyzetbe került a Fradi.

21:25

Amadou is csavar egyet a 16-os kívülről, alig a hosszú fölső mellé.

21:21

Egy parádés akcióból vezet a Fradi: Leandro ívelt előre Botkához, aki mellel levette a labdát, majd ráfordult, és a kapu jobb oldalába bikázott.

21:19

Nem csak rohanni, passzolni is tud a Midtjylland, de szerencsére túlkombinálja a támadásait.

21:18

Nissen ütközte le Amadout, szabálytalanul. Előtte azonban megint dán lehetőséget láttunk.

21:09

Most riogattak párszor a dánok, akiknél valóban kulcsember a 201 centis Onuachu, minden támadás rajta megy át.

21:07

Egy nagy helyzet a Fradinál is, Priskin túl sokat várt, pedig egyedül léphetett ki. Hullámzó a játék, és óriási az iram.

21:05

Veszélyes dán helyzet egy szöglet után, némi szerencsével ússza meg a gólt a Fradi.

21:03

Óriási Fradi-helyzet, de Priskin elfejeli  Rui Pedro elől a labdát.

21:01

Nem sikerült elsőre elkezdeni a meccset, mert Onuachu átlépte a felezővonalat idő előtt, ám azóta lábról lábra jár a labda.

20:58

Most debütál a Ferencváros keresztcsíkos meze, amely a Sporting hagyományos szerelését idézi, és amely bizony nem olcsó.

20:49

Jönnek ki a csapatok a pályára, szól a Fradi-induló.

20:44

A Fradinak a rögzített játékhelyzetekre is figyelnie kell, ez kimondott erőssége a dánoknak.

20:35

Jess Thorup, a Midtjylland edzője 50 százalék esélyt ad csapata továbbjutására, Budapesten pedig elégedett lenne egy 1-1-es eredménnyel is.

20:32

Az ellenféllel el sem utazott Budapestre Rafael Van der Vaart, Korcsmár Zsoltot viszont a kezdőbe jelölték. A klub tulajdonosa, Matthew Benham matematikai módszerekkel építette fel a csapatot, erről részletesebben itt írtunk.

20:30

A Magyar Kupa-döntőn súlyos fejsérülést szenvedő  Lovrencsics Gergő viszont immár maszk nélkül játszhat, így saját bevallása szerint már sokkal bátrabban megy bele a párharcokba.

20:29

Otigba Kenneth kivételével mindenki sérülésmentesen tért haza az első forduló lettországi visszavágójáról, illetve  Böde Dánielnek még legalább három-négy hétre lesz szüksége a teljes felépüléshez.

20:20

Thomas Doll, a Fradi edzője alaposan felkészült a dán csapatból, amelyet erős, robusztus csapatnak nevezett, amely támadásban nagyon sok variációval rendelkezik. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy középcsatára, Paul Onuachu 201 centis, ami ritkaságnak számít a futballban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik