Foci

Arany Kupa: francia válogatott játszott, eljárás indul

Florent-Malouda(430x286).png (Florent Malouda)
Florent-Malouda(430x286).png (Florent Malouda)

A kanadai és a Costa Rica-i, illetve a hondurasi és a Francia Guyana-i válogatott is döntetlent játszott egymással az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Arany Kupán.

Mindkét mérkőzést Houstonban rendezték, s utóbbin komoly vitát váltott ki a franciákkal világbajnoki ezüstérmes Florent Malouda szereplése, aki Francia Guyana-i csapatkapitányként lépett pályára. Az észak- és közép-amerikai, illetve a karibi országok futballszövetségeit tömörítő CONCACAF ugyanis korábban közölte, hogy a 80-szoros francia válogatott nem jogosult játszani a tornán.

Malouda Francia Guyanában született, amely tagja a CONCACAF-nak, a nemzetközi szövetségnek (FIFA) azonban nem, a 37 éves futballista ezért szerepelhetett korábban a karibi csapatban is.

A CONCACAF viszont előzőleg bejelentette, hogy a FIFA szabályzatát alkalmazza az Arany Kupán, mivel ennek győztese szerepel a FIFA által szervezett Konföderációs Kupán. Ezért a regionális szervezet eljárást indított Malouda ellen.

A július 26-ig tartó Arany Kupán a 12 válogatottat három négycsapatos csoportba sorsolták, az első két-két helyezett, valamint a két legjobb harmadik jut be a negyeddöntőbe.

Arany Kupa – A csoport, 2. forduló

Costa Rica-Kanada 1-1 (1-1)
Honduras-Francia Guyana 0-0

Az állás:
1. Kanada 4 pont (5-3)
2. Costa Rica 4 (2-1)
3. Honduras 1 (0-1)
4. Francia Guyana 1 (2-4)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik