Foci

Békésen zajlott az újpesti tüntetés, ilyen volt – videó

Az Újpest FC labdarúgócsapata hétfőn megváltoztatott címerének visszaállításáért tüntetett többszáz szurkoló a Szusza Ferenc Stadion főbejáratánál szombaton.

A drukkerek Roderick Duchatelet tulajdonos és Gyarmati Eszter klubigazgató távozását követelték. A rendezvényen felszólalt két egykori Újpest-játékos, a Curtis művésznéven ismert rapper, Széki Attila, valamint a volt válogatott Urbán Flórián. A felszólalók és a szurkolók mindannyian a régi címer visszaállítását követelték, többek nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel szidták a klub két vezetőjét.

Urbán Flórián többek között arról is mesélt, hogy nagyon szeretett volna a csapatnál betölteni valamilyen pozíciót, azonban Gyarmati Eszter azt mondta a tulajdonosnak, hogy Urbán egy alkoholista, akit nem érdemes alkalmazni. Urbán Flórián korábban is hímsoviniszta megjegyzést tett Gyarmatival kapcsolatban, ez szombaton sem maradt el.

Érkezett egy belga tulajdonos, akiben bíztam, hiszen hat éven keresztül Belgiumban futballoztam. Belga barátaim hívták fel, és mondták el neki, “Roderick, itt van Urbán Flórián, flamandul kitűnően beszél, a szíve és a lelke az Újpesté. Miért nem alkalmazod valamilyen formában a klubnál?” Azt felelte, hogy ő egy nőnek hisz, aki azt mondta, hogy Urbán egy alkoholista, nem hozhatja ide” Engem kitilthat, de ezt a címert nem veheti el az újpesti emberektől, mert ez az életünk! Egy flamand mondattal szeretném zárni: Alstublieft, Meneer, ga naar huis! Kérem, uram, menjen haza!

A beszédekben Őze Istvánnak, az anyaegyesület, az UTE vezetőjének is üzentek, elsősorban azt kérték tőle, hogy ne pereskedni akarjon a futballklubbal, hanem próbáljon megegyezésre jutni a címerhasználatról, valamint ő is vállalja a rá eső felelősséget.

Többek között szerepelt továbbá a követelések között, hogy hozzák nyilvánosságra az új címer megválasztásáról szóló szavazás végeredményét, illetve kérdőre vonnák Duchatelet-t, hogy miért van szükség az új logóra.

Noha többen követelték, hogy menjenek be a stadionba, ahol a csapat délután a Vác ellen biztonsági okokra hivatkozva zárt kapuk mögött játszik edzőmeccset, ezt határozottan elutasították a tüntetés szervezői, inkább arra bíztattak mindenkit, hogy a Paks, valamint a Ferencváros ellen legyenek minél többen és buzdítsák a csapatot.

A körülbelül egy órán át tartó esemény a SőprtFaktor Facebook-oldalán megtekinthető:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik