Foci

Szalai Ádám büszke rá, hogy ragaszkodik hozzá egy Bundesliga-élcsapat

Csütörtökön Szalai Ádám 2019 nyaráig meghosszabbította a szerződését a Hoffenheim labdarúgócsapatával, ennek kapcsán nyilatkozott a pénteki Nemzeti Sportban. Azt mondta, csak formaság volt az egyezkedés, mivel a klub már korábban jelezte, hogy marasztalják és ő is maradni akart.

Voltak kérői, miután a tavasszal hét gólt szerzett, de nem gondolt a távozásra, mert úgy érzi, hogy a legjobb helyen van. Julian Nagelsmann személyében egy különleges edzővel dolgozhat együtt, egy párharcot kell csak megnyerniük, hogy főtáblára kerüljenek a Bajnokok Ligájában és nagyszerű csapattársai vannak, minden a maradás mellett szólt.

Magyar labdarúgóként megélni egy Bundesliga-élcsapat ragaszkodását, nos, ez tényleg büszkeséggel tölt el.

Felvetették neki, hogy jelenleg csak Nagy Ádám és ő az a mezőnyjátékos, aki a négy nagy európai bajnokságban képviseli a magyar színeket. Erre azt felelte, sajnos ez van, ezért is szeretne még évekig a legmagasabb szinten futballozni.

Az évek során mindössze egy fiatal játékos volt, aki tanácsot kért tőle, pedig szívesen megosztaná másokkal is a tapasztalatait.

A 29 éves Szalai Ádám 2010 óta játszik a német élvonalban, a Mainzban, a Schalkéban, a Hoffenheimben és kölcsönben a Hannoverben játszott. A Hoffenheimben 53 bajnokin 12 gólja van.

Az Andorra elleni vereségről

Mivel sérülés miatt nem lépett pályára, nem akarta véleményezni a történelmi zakót, de azért azt mondta:

“Biztos vagyok benne, hogy valamennyi pályára lépő labdarúgónk elgondolkodott a saját teljesítményén. Ilyen eredmény még egyszer nem fordulhat elő.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik