Foci

Cristiano Ronaldo hazament a Konföderációs Kupáról

A Portugál válogatott csapatkapitánya nem lép pályára az oroszországi labdarúgó Konföderációs Kupa vasárnapi bronzmérkőzésén. Inkább a családot választotta.

Szerda este játszották a Konföderációs Kupa első elődöntőjét, melyen Portugália nem bírt Chilével és végül 120 percnyi játék után tizenegyesekkel maradt alul (Portugális-Chile 0–0 – tizenegyesekkel: 0–3).

Cristiano Ronaldróa ráadásul sor sem került, lévén a portugálok első három ítélet végrehajtója, Ricardo Quaresma, Joao Moutinho és Nani is kihagyta a maga büntetőjét.

Az aranylabdás játékos a mérkőzés után közölte, elutazik a jövő évi világbajnokság főpróbájának is tartott tornáról. Mindez azt jelenti, nem vesz részt a bronzmeccsen. Indoklásként a következőket írta közösségi oldalán:

Bár tudtam, hogy fiaim megszülettek, de testileg és lelkileg eddig mégis a nemzeti csapattal voltam. Nagyon boldog vagyok, hogy első alkalommal a gyerekeimmel lehetek.

A portugál szövetség a honlapján azt írta: mivel a Konföderációs Kupát már nem nyerhetik meg, a szövetség és a szövetségi kapitány is megérti, hogy a sportoló el akar utazni, hogy végre megismerhesse a gyerekeit, akik a torna rajtja előtt születtek. Ronaldo ehhez annyit fűzött hozzá, hogy a gesztust “nem fogja elfelejteni”.

Ronaldo hétéves fia, Cristiano iker-fiútestvéreit egy béranya hordta ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik