Foci

Már BL-t is nézhetünk Facebookon

A tekintélyes amerikai gazdasági szaklap, a Bloomberg  úgy tudja, megegyezett egymással a Facebook és az Egyesült Államokban a Bajnokok Ligáját közvetítő 21th Century Fox arról, hogy a 2017-2018-as szezontól a közösségi portálon is élőben követhetővé váljon a legfontosabb európai focisorozat.

A megállapodás értelmében az összes csoportmeccset, míg a nyolcaddöntőből és a negyeddöntőből is négyet-négyet sugározhat feltételezhetően a Fox Sports Facebook oldalán.

Az üzlet pénzügyi hátteréről nincsenek információk. A cikk szerint ezt a lépést az indokolhatta, hogy a 2016-2017-es BL-döntő alatt 34 millió ember 98 millió interakciót bonyolított le a honlapon.

A Facebook igen sikeres próbát is maga mögött tudhat már, miután a felületen 3,7 millió ember követte élőben anno a Wayne Rooney tiszteletére megrendezett Everton-Manchester United meccset.

Több angol és spanyol meccs van, mint ahány felületünk van. A Facebookon van a legtöbb focirajongó, segítségével eljuttathatjuk a Bajnokok Ligáját olyanokhoz is, akikhez eddig nem sikerült

– mondta David Nathanson, a Fox Sports üzleti igazgatója.

A másik oldalról Dan Reed, a Facebook sportkapcsolatokért felelős vezetője úgy nyilatkozott, izgatottak az együttműködés miatt, hiszen a Fox segítségével milliók számára válik elérhetővé mobilon, számítógépen és tableten a Bajnokok Ligája.

Arról még nincsen információ, hogyan oldják meg azt – ha egyáltalán -, hogy csak amerikai fogyasztóhoz jusson el a tartalom. Ha sikerül letiltani például az európai felhasználókat a nyilvános közvetítésekről, akkor a szerkesztőségünk egy, a témában jártas munkatársa szerint az lavinát indíthat el a legnagyobb műsorszolgáltatóknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik