Foci

U21-es Eb: Bardhi ismét betalált, de újfent kevés volt

Úgy vágott neki a találkozónak Macedónia válogatottja, hogy már nem volt esélye a továbbjutásra, egy Spanyolország ellen elszenvedett vereség és egy Szerbia elleni 1-1 volt a mérlegük. Utoljára maradt tehát a Renato Sanches fémjelezte portugál válogatott, amely ellen 3-1-re kikaptak Enis Bardhiék.

Pocsékul kezdtek a macedónok, már a második percben hátrányba kerültek, amikor Iuri Medeiros szögletét Edgar Ié a kapu közepébe fejelte. Húsz perccel később Bruma kapott egy jó labdát a bal szélen, remek testcsellel cselezett középre, majd kilőtte a hosszú fölső sarkot. Még a félidő vége előtt szépített Enis Bardhi, középről indulva megtolta a labdát és jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Fordulás után sem volt megállás, megint Medeiros adott gólpasszt, ezúttal akcióból: középre cselezett és ütemtelenül játszotta a labdát Daniel Podence elé, aki kapásból a hálóba passzolt. A 80. percben azonban felzárkózott Macedónia, miután Kire Markoski mintegy 14 méterről kilőtte a hosszú alsót. A végén Bruma ismét betalált egy szerencsésen elé pattanó labdának hála, így alakult ki a 4-2-es végeredmény. A macedónoknál Viktor Angelov is kezdett, ám az 56. percben lecserélték az Újpest légiósát, mivel rém gyengén játszott.

Érdekesség, hogy a portugálok is kiestek, mivel a csoportból csak az első helyezett jut biztosan tovább, a 12 csapatot ugyanis három kvartettre osztották és az első helyezetteken kívül csak a legerősebb második jut tovább. Az A csoportban Szlovákiának eggyel jobb a gólkülönbsége, így jobban állnak mint a portugálok. Mivel Spanyolország 1-0-ra legyőzte Szerbiát, ők nyerték a csoportot – méghozzá 100%-os teljesítménnyel.

Szombat este játsszák a C csoport utolsó mérkőzéseit, amellyel kialakul a teljes mezőny, Csehország Dániával, míg az eddig hibátlan németek Olaszországgal meccselnek.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik