Foci

Hihetetlen kapushiba után estek ki az oroszok, Ronaldóék a négy között a Könfoderációs Kupán

Portugália és Mexikó jutott tovább az elődöntőbe a labdarúgó Konföderációs Kupán. Cristiano Ronaldo utolérte Kocsis Sándort.

A labdarúgó Konföderációs Kupa A csoportjában az utolsó fordulót rendezték szombaton, így a mexikói-orosz és az új-zélandi-portugál találkozókat egy időben rendezték. Előbbit Kazanyban, utóbbit Szentpéterváron játszották.

A ki-ki meccs az tulajdonképpen a mexikói-orosz volt, és bár volt két tizenegyesgyanús szitu (a másodikat visszanézték videóbíróval, de a játékvezető szerint nem volt szabálytalanság), végül is akcióból szerezte meg a házigazda a vezetést a 25. percben: Szmolov kapufája után még az oroszoknál maradt a labda, Erohin luftot rúgott ugyan, de aztán még tudott passzolni, így végül Szamedov gólt szerzett.

Nem örülhettek túl sokáig az oroszok, a 30. percben jött az egyenlítés. Egy már-már elveszett mexikói támadás végén valahogy mégis fejelhetett Araujo, amivel ráadásul becsapta Akinfejevet, a kapus tehetetlenül nézte, ahogy a labda a hálóba hullik.

A második félidőt remekül kezdték az oroszok, volt két nagy lehetőségük, de mind a kettő kimaradt. Jött aztán egy kapitális Akinfejev-hiba és meg is pecsételődött a hazaiak sorsa. Egy előrevágott labdát nézett el az orosz kapus, Lozano pedig megelőzte és még úgy is a kapuba tudott fejelni, hogy Akinfejev amúgy belerúgott – de lapot nem kapott érte.

A 60. percben ismét betaláltak a mexikóiak, de visszanézték, és kiderült, hogy Moreno lesről volt eredményes. Nem sokkal később az egyik legrutinosabb orosz játékost, Zsirkovot állították ki második sárgával, még nehezebb helyzetbe került Oroszország. Jó meccs volt egyébként, de a vége pont olyan volt, mint amikor az a csapat kerül emberelőnybe, amely amúgy is vezetett. Mexikó simán kihúzta a végéig, 2-1-re nyert és ott van az elődöntőben.

Fotó: Europress/AFP/Olga Maltseva

Közben Portugáliától csak annyi kellett, hogy hozzák a kötelezőt Új-Zéland ellen. Cristiano Ronaldo kezdte meg a gólgyártást tizenegyesből (ezzel beérte a válogatott gólok örökrangsorában Kocsis Sándort), majd Bernardo Silva duplázta meg az előnyt még az első félidőben.

Ronaldo gólja:

A második félidőben mindkét csapat előtt adódtak helyzetek, de a 80. percben minden eldőlt: Silva szerezte meg a portugálok harmadik gólját. A végén még Nani is betalált, a 4-0-s győzelemel az Európa-bajnok csoportgyőztesként jutott tovább és várja ellenfelét az elődöntőben.

Eredmények – Konföderációs Kupa, 3. forduló, A csoport

Mexikó – Oroszország 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Araujo (30.), Lozano (52) illetve Szamedov (25.)
Piros lap: Zsirkov (68.)

Új-Zéland – Portugália 0-4 (0-2)
Gólszerzők: Ronaldo (33. – 11-esből), B. Silva (37.), A. Silva (80.), Nani (90+1.)

A végeredmény: 1. Portugália 7 pont (7-2), 2. Mexikó 7 (6-4), 3. Oroszország 3, 4. Új-Zéland 0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik