Foci

“Az Újpest szurkolói őrültek, de a jó értelemben”

Tony Stokes, az Újpest egykori játékosa beszélt a Magyarországon eltöltött idejéről egy angol oldalon. Az angol középpályás 2009 tavaszán került a lila-fehérekhez kölcsönben William McStay vezetőedző ideje alatt, majd miután meg voltak elégedve vele az újpestiek végleg megszerezték a játékost, ám egy év után meg is váltak tőle. A hektikus pálya ellenére szép emlékként tekint vissza Stokes az újpesti időkre.

Stokes véleménye azért került előtérbe, mert egy londoni futballal foglalkozó honlap kikérte a véleményét a légióskodásról, miután Reece Oxford aláírta kölcsönszerződését a Borussia Mönchengladbach csapatával. Stoke, aki szintén a West Ham United akadémiájáról került ki és szintén kölcsönben került másik csapathoz nagyon támogatta az ötletet.

Nem ismerem Reece Oxfordot, de egy külföldi kölcsön után sokkal érettebb lesz majd. Velem is ez történt! Ott vagy teljesen egyedül, mindent magadnak kell intézned, kénytelen vagy felnőni a feladathoz. A fiatal játékosoknak csak jót tehet egy év külföldön, be tud nőni a fejük lágya, ahogyan nekem is. Én el nem cserélném ezt a tapasztalatot a világ minden kincséért sem!

– idézi az angol játékost a football.london.

Ha már szóba került az újpesti kaland, egy kicsit arról is faggatták Stokest, a ma már 30 éves játékos szívesen nosztalgiázott egy kicsit.

Mindig más az öltözői hangulat annak megfelelően, hogy hol áll az adott csapat a tabellán. Magyarországon a bajnoki címért harcoltunk, így mindenki izgatott volt. Egy kicsit lesújtó volt látni, hogy a Debrecen utána a Liverpoollal játszott a Bajnokok Ligájában a következő szezonban

A cikk arról is említést tesz, hogy a legtöbb csapattársa mindent elkövetett, hogy segítség a beilleszkedésben és kommunikációban az angol játékost, Stokes mégis a szurkolókat emelte ki.

Őrültek, de a jó értelemben. Megtiszteltetés volt előttük játszani és minden percére szívesen emlékszem

Stokes egyébként a 2009-2010-es idény végén elhagyta az Újpestet és az angol hatodosztályú Concord Rangers játékosa lett, ahol azóta is futballozik – igaz, sokszor kölcsönadták más csapatoknak is.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik