Foci

Konföderációs Kupa: egy Ronaldo-gól és más semmi

Szerda délután már a csoportkör második fordulója kezdődött az Oroszországban zajló Konföderációs Kupán, amely a jövő évi világbajnokság főpróbájának is nevezhető. Az A csoport rangadóján a házigazda Oroszország az Európa-bajnok Portugáliával meccselt Moszkvában.

A házigazdák egy könnyed Új-Zéland elleni sikerrel kezdtek, míg a portugálok kétszer is vezettek Mexikó ellen, de a ráadásban kicsúszott a kezük közül a győzelem.

A vezetést ezúttal is az Eb-címvédő szerezte meg, a nyolcadik percben egy szép fordítás után Raphael Guerreiro bal oldali beadása után a rosszul helyezkedő védő mögött érkező Cristiano Ronaldo a léc alá fejelt (0-1).

Az oroszok semmiféle veszélyt nem jelentettek Rui Patrício kapujára, igaz a portugálok sem szakadtak meg az első 45 percben.

A fordulás után nem sokkal André Silva növelhette volna Portugália előnyét, de a századik válogatottságát ünneplő Igor Akinfejev hatalmas bravúrral védeni tudott. Ebben a játékrészben már megélénkült a játék, a hazaiak is bátrabban futballoztak.

Egyenlíteniük így sem sikerült, leginkább azért, mert a 90 perc során egyszer sem találtak el a kaput. 

Az utolsó körben papíron a portugáloknak lesz könnyebb dolguk, ők ugyanis Új-Zélanddal találkoznak, míg Oroszország Mexikóval.

Eredmény – Konföderációs Kupa, A csoport, 2. forduló

Oroszország – Portugália 0-1 (0-1)
Gólszerző: Cristiano Ronaldo (8.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik