Foci

Király Gábor szerint rossz hozzáállás okozta az andorrai vereséget

Ha valaki, akkor a 108-szoros válogatott Király Gábor tudja milyen érzés nyomás alatt teljesíteni. 2016-ban még az Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatottal, ahol bravúrt bravúrra halmozva nyolcaddöntőig menetelt a nemzeti együttessel. Azóta lemondta a válogatottságot a veterán kapus és bár rendszerint a sikerekről faggatják, az andorrai kudarcról is megvan a véleménye.

Az andorrai mérkőzésen azt gondolom, nem csak a hibák jelentették a problémát, a hozzáállás okozott csalódást. Szerintem ezen kell változtatni. Nem tudom most átélni, mi történt bent, játékosként láttam a többieket, tudtam, hogyan edz a csapat, miként viselkednek a szállodában vagy utazáskor, amiből le lehetett vonni a konzekvenciát, akár sejtve azt, hogy már mielőtt felmegyünk a pályára, problémák lesznek. Egy biztos: nemcsak beöltözni kell magyar válogatott játékosnak, hanem a szívedet is ki kell tenni a pályára. Szó szerint, mert nem egy klubot képviselsz, hanem egy nemzetet.

– mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Király Gábor.

Arra a kérdésre, miszerint csökkenti-e a 2016-os Eb-szereplés sikerét az andorrai kudarc a kapus elmondta, az egy életre szóló élmény, amit majd az unokáknak mesélnek majd a játékosok.

Aki az Eb-t átélte, az eltette magának, senki nem fogja elfelejteni, hogy annak idején hogyan szurkolt az ország, ezt a pici gyerekek nyugdíjas korukban is mesélni fogják az unokáknak. Én akkor is mondtam, hogy ezzel nem ért véget semmi, egy nagyon szép állomás volt, de tovább kell épülni a csapatnak.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik