Foci

Sir Alex Fergusont és egymást cukkolták a játékosok az öltözőben – videó

Sir Alex Ferguson vitathatatlanul az egyik legjobb menedzser volt a Manchester United élén. A legendás skót tréner még egyszer utoljára irányíthatta a Vörös Ördögöket a Michael Carricket búcsúztató gálameccsen. A mérkőzést meelőző eligazításon remek volt a hangulat, egymást ugratták a legendás játékosok, de jutott azért Fergusonnak is a jóból.

Kapus nélkül nem játszunk? Nem kell nekünk kapus!

– kezdi Edwin van der Sar rögtön a megbeszélés elején, merthogy ő előre menne.

Szokatlanul laza és önfeledt eligazítás volt, pedig a legenda szerint Ferguson kemény kézzel irányított az öltözőben annak idején, szigorúan rendet tartott. Az alkalomhoz azonban előhúzta a vicceket is a kalapjából, Rio Ferdinandnak például elmondta, esze ágában sem volt középpályára tenni őt, mert egyedül akkor volt ott jó, amikor a 39 éves Paul Ince már túl öreg volt ahhoz, hogy leiskolázza. Van der Sar korábbi megjegyzésére is csak legyintett a skót.

Nem beszélek kapusokról, Schmeichel azóta nem áll szóba velem, amióta azt mondtam, hogy nem volt világklasszis

Mindemellett szót ejtett a játékosok erényeiről is Ferguson, említette a futballisták egyéni vállalkozásait, televíziós szerepvállalásait, szakmai sikereit.

A legnagyobb dicséret, amit adhatok nektek az az, hogy nem csak remek csapat voltatok, hanem remek srácok is lettetek. Mindannyian nagyon jól csináltátok, le a kalappal! Pedig nem könnyű futballistának lenni, aztán abbahagyni

A slusszpoén a végére maradt, mikor a skót menedzser megjegyezte, hogy minden eligazítás végén felajánlotta, ha valaki akar mondani valamit az utolsó szó jogán, akkor tegye meg, de soha senki nem mondott semmit. Ryan Giggs tökéletes riposzttal felelt.

Addigra általában már elaludtunk

A gálameccsen egyébként 2–2-es döntetlen született a Manchester United és a John Terry vezette All-Star csapat között.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik