Foci

Bernd Storck fizeti az Andorrában szurkolók jegyeit a lettek és a portugálok elleni vb-selejtezőre

Csütörtökön második esélyt kapott a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségétől Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Andorra elleni vb-selejtezős vereség után. Pénteken a német szakember az M4 Sportnak nyilatkozott, az elmúlt napokról pedig azt mondta:

Nem volt egyszerű helyzet, de mindig azt mondtam nem róla van szó, hanem a magyar fociról.

Ezután arról beszélt, hogy sok minden összejött az Andorra elleni mérkőzésen, de a vereség akkor is elfogadhatatlan. Legfőképp azokat a szurkolókat sajnálja, akik elkísérték a csapatot.

Nagyot bukó kapitányok a Storcknak adott esélyről: jogos, korrekt döntés
Bernd Storck második esélyének értékelésébe bevontuk a magyar válogatott elmúlt húsz évének legnagyobb kudarcai miatt menesztett edzőket.

Úgy folytatta, hogy nem akar magyarázkodni a vereség miatt, de szerinte bizonyos körülmények vezettek addig, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe kerültek.

Szerinte egyedül ő a felelős a vereségért.

Ha az ember látta az Eb-t, ott 23 nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosom volt. Kettő közülük kiesett Juhász Roland és Király Gábor. Így már csak 21 maradt, az az alapcsapat, van néhány fiatal, őket szeretnénk felvezetni az A-válogatottba. Most sajnos az volt, hogy sok tapasztalt játékos nem tudott részt venni sérülések miatt. Aztán ott volt a megállapodás a klubcsapatokkal. Így csak 9 játékossal és a fiatalokkal tudtam elkezdeni az oroszok elleni felkészülést. Aztán még hárman megsérültek, majd Stieber is kiesett. Szóval csak öt játékos maradt az alapkeretből

– mondta Storck, aki egy generációváltást akar végigvinni, de ezt azért nem kommunikálta előre, hogy ne adjon ezzel felmentést a játékosainak.

A német szakember tudja, hogyan másszon ki a válogatott a gödörből. Valóban felajánlotta a lemondását, és emiatt előbb az MLSZ elnökével, Csányi Sándorral akart beszélni, ezért is mondta le vasárnap az M4-es interjúját. A csütörtöki elnökségi ülésen aztán meg tudta győzni a vezetőséget arról, hogy az az egyedüli út, amit már elkezdtek. Az elnökség pedig azt mondta,

őt tartják erre a megfelelő embernek, aki ezt végig is tudja vinni.

Jók és tehetségesek szerinte a magyar játékosok, viszont el kell várni tőlük, hogy sokkal felelősségteljesebben játsszanak. Bízott azokban, akiket meghívott a keretbe Andorra ellen, de többen is csalódást okoztak.

Nem szedték össze magukat a játékosok Andorra ellen. Andorra nem volt jobb csapat, de érzelmesebb játékot nyújtottak. Figyelni fogok ezentúl, nehogy behúzott kézifékkel játsszunk.

Megkérdezték a csapatkapitányról, Dzsudzsák Balázsról is, aki az andorrai vereség után sírva nyilatkozott az újságíróknak. Azt mondta, nem mindenki érzi át, mit jelent a válogatott mez.

Dzsudzsák számomra egy nagyon jó kapitány, sokat segített. A szurkolók támadták, de én vállalom a felelősséget. Minden játékosnak tudnia kell, hogy ha a válogatott mezt viselem, az mit jelent. Az egész nemzet nézi a csapatot, mindent bele kell adni, hogy eleget tegyek a meghívásnak. Ha ezt nem tudom megmutatni, nem vagyok válogatott játékos. És akik ott voltak, nem mutatták meg. Azt nem lehet megmagyarázni, ahogy többen teljesítettek

– mondta Storck, aki szerint fel kell tenni azt a kérdést mindenkinek, hogy mindent beleadott-e. Nem csak őneki, hanem a játékosoknak is.

Dzsudzsák Balázs sírva értékelt: Ez mindennek az alja
A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya nagyon csalódottan nyilatkozott az Andorra ellen 1-0-ra elveszített vb-selejtezőt követően.

Megkérdezték arról, mi kellhet ahhoz, hogy a szurkolók ismét a csapat mellé álljanak. Storck erre azt felelte, a következő mérkőzésükön egy teljesen más csapatnak kell pályára lépnie, egy olyannak, amin látszik az akarat és küzd a végsőkig.

Ezután azt mondta, ő fizeti az Andorrába elutazó szurkolók jegyeit a lettek és a portugálok elleni, hazai vb-selejtezős mérkőzéseken.

Szeretném meghívni őket erre a két mérkőzésre, a Lettország és Portugália ellen ingyenes lesz. Ezt azért teszem, hogy megköszönjem, hogy az elmúlt időszakban biztattak minket.

Eredetileg egyébként nem volt teljesen egyértelmű, hogy az Andorrába elutazókra gondolt, de az M4 Sport ezt konkretizálta a cikkében. A többieknek ezer forint lesz a belépő Csányi Sándor csütörtöki bejelentése szerint.

A lettek ellen augusztus 31-én játszunk, a portugálokkal pedig szeptember 3-án. Azon kívül még két meccsünk lesz a világbajnoki selejtezősorozatban, mindkettő októberne, előbb Svájcban, majd végül hazai pályán, Feröer ellen. Jelenleg a harmadik helyen áll a csapat,

Ajánlott videó

Olvasói sztorik