Foci

Még mindig pontlevonással fenyegeti az MLSZ a Fradit

Tovább folytatódik a parkoló-gate. A Ferencváros megorrolt a játékvezetőkre, akik így autóikkal már nem állhatnak meg a VIP-bejárat előtt, vagyis közvetlenül a stadion mellett, csak attól kétszáz méterre. Ezt azonban az MLSZ kifogásolja és sorra szabja ki a súlyosabbnál súlyosabb büntetéseket.

Eddig összesen 2,5 millió forintra büntették a klubot. Sőt, még pontlevonással is fenyegetőztek.

A világ legpitiánerebb futballháborúja zajlik Magyarországon
A Ferencváros és az MLSZ 200 méter gyalogláson, üvegpoháron és meleg vízen veszett össze. A fővárosi klub az idén összesen 6,2 millió forint büntetést fizetett az MLSZ-nek.

Az mlsz.hu cikke szerint két fellebbezést is benyújtott, a Mezőkövesd elleni hazai bajnoki és a Budafok elleni hazai kupameccs miatt. 400 és 500 ezer forintos büntetésről van szó. Az elsőfokú ítéletet helyben hagyta az MLSZ.

Az FTC Labdarúgó Zrt. két fellebbezést nyújtott be a Mezőkövesd elleni hazai bajnoki és a Budafoki LC elleni hazai kupa mérkőzésen ( FEB-I-132-I/2016-17. sz. és FEB-VI-64-1/2016-17. sz. határozat) tapasztalt szabálytalanságok ügyében. Az FVB mindkét elsőfokú határozatot és a büntetéseket helybenhagyta, ugyanakkor a Fegyelmi Szabályzat különös részi tényállását tekintette jelen ügyekre alkalmazhatónak.

Az FVB indokolásában rögzítette, hogy az FTC Labdarúgó Zrt.-nek a hivatalos személyek parkolásával kapcsolatos gyakorlata az MLSZ szabályzataival ellentétes, továbbá, hogy a Fegyelmi Bizottság elsőfokon helyesen járt el, a bizonyítékokból megfelelő következtetéseket vont le. Az FVB határozatában külön kiemelte, hogy a sportszervezet stadionjában a parkolóhelyek jelentős száma, és a korábbi, szabályszerű gyakorlat alapján a sportszervezetnek objektív lehetősége van a megfelelő számú parkolóhely biztosítására.

Az FVB az elkövetett fegyelmi vétség minősítése és a kiszabható büntetések kapcsán megjegyzi, hogy a hatályos Fegyelmi Szabályzat 25.§-a alapján minősülő jelen fegyelmi vétség elkövetése esetén a pénzbüntetésen felül további, súlyos fegyelmi büntetés (pl.: pontlevonás) kiszabását írja elő a Fegyelmi Szabályzat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik