Foci

A Manchester United megegyezett a Real Madrid gólzsákjával

16:9
16:9

A labdarúgó piac átigazolási híreiben többnyire tévedhetetlen Sky Sports tudósító Gianluca di Marzio azt posztolta twitter oldalán, hogy Alvaro Morata megegyezett a Manchester Uniteddel.

Ha mindez igaz, már csak a Real Madrid és a Manchester United vezetőinek kell megegyeznie az átigazolási díjat illetően.

A csatár átigazolási díját 40 millió euróra becsüli a transfermarkt.com oldal.

Morata a spanyol bajnokság 26 meccsén lépett pályára, de többnyire csak csereként jutott szóhoz. Az összesen pályán töltött 1331 perce – meccsenként átlag 51 perc – azonban elegendőnek bizonyult arra, hogy 15-ször bevegye az ellenfelek kapuját, illetve kiosszon még emellett öt gólpasszt is. 89 percenként jegyez egy találatot, ami stabil csereként nem semmi.

Ha ehhez hozzáadjuk azt is, hogy a Bajnokok ligájában még jobb a gól/perces átlaga – 9 meccs, 3 gól, 1 gólpassz, összesen 165 perc játékidő, (meccsenként átlag 18 perc) 55 perc/gól -, kijelenthető, ha várhatóan annyira meghatározója nem is lesz a Manchester United játékának, mint amennyire Zlatan Ibrahimovic volt, de megfelelően pótolhatja a svéd zsenit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik