Foci

A legnevesebb magyar edző engedné, hogy Storck végigvigye a munkát

bölöni lászló (bölöni lászló)
bölöni lászló (bölöni lászló)

A csütörtöki Nemzeti Sportban azon edzők egyike fejtette ki véleményét a válogatott andorrai veresége után kialakult helyzetről, aki egyike azon kevés magyar szakembernek, akinek a munkáját tőlünk nyugatra is elismerik.

Bölöni László 108-szor szerepelt a román válogatottban, de soha sem tagadta meg magyarságát.

A Sporting Lisszabon, a Lens, a Monaco, a Standard Liege korábbi edzője amondó, ha ő dönthetne Bernd Storck sorsáról, hagyná befejezni a munkáját.

Más békáját lenyelni senkinek sem kellemes, ezért engedném, hogy végigvigye az elkezdett munkát… Mert, ugye, matematikai esély még van… Mégis úgy érzem, elfutott az a bizonyos szekér

– fogalmazott a szakember.

Bölöni, szerint nem Bernd Storck hibája, hogy ekkora fizetést kap:

Csak gratulálni lehet neki, mert a szövetség vezetőjével történt tárgyalásaim során én el sem jutottam a bérezés kérdéséig.

A sokat tapasztal, 64 éves futballedző úgy látja, a magyar labdarúgás egy helyben topog, mert nincs valós helyzetelemzés.

Détári Lajos óta egyetlen klasszis játékosa sincs a magyar futballnak. Vajon miért? Vajon az akadémiák játékosai miért csak a nagyon gyenge magyar bajnokság szintjén állnak helyt? Miért nem érnek el az ifjúsági válogatottak kimagasló eredményeket? Honnan kapjon vérátömlesztést a magyar futball, ha hiányoznak a tehetségek? Milyen szinten nevelik, és mit követelnek a magyar játékosoktól, edzőktől? Jártam néhány bajnoki mérkőzésen, s nem értem, miért ül három-négy külföldi futballista a padon. Nézegetem az NB I-ben dolgozó edzők nevét, s kérdezem, miért vagyunk ennyire kishitűek? Miért nem bízunk a magyar edzőkben, miért hiszünk inkább a külföldinek? Az én fura gondolkodásom ilyen és ehhez hasonló kérdéseket szül, ezek foglalkoztatnak. Ilyen kérdések megválaszolása után érdemes elemezni a világbajnoki selejtező kudarcát. Végre be kellene ismerni, hogy ami eddig a magyar futballban történt, az nem jó, valamit másként kell csinálni.

A teljes interjú itt olvasható.

Bernd Storcok csütörtök délután hallgatja meg az MLSZ elnöksége, így várhatóan a kapitány sorsa is ezen a megbeszélésen dől el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik