Foci

Röhejes gólt kaptak a Japánok, két pontjukba került – videó

Az ázsiai vb-selejtezőkben tizenkét csapat szerepel csupán. Két csoportra osztva zajlanak a küzdelmek, a csoport első két helyezettje automatikusan kijut az oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, a harmadik helyezett országok egymással csapnak össze, a párharc győztese pedig 2017 novemberében interkontinentális pótselejtezőt játszik a CONCACAF-zóna 4. helyezettjével.

Irán már bebiztosította a helyét az A csoportban, a B csoportban azonban öldöklő a küzdelem Japán, Ausztrália és Szaúd-Arábia között. Japán három ponttal elhúzhatott volna, ha nem szerencsétlenkedi el az Irak elleni meccsét.

Eleinte úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben, hiszen Keisuke Honda szögletét követően a kölni Yuya Osako fejesével már a nyolcadik percben vezetést szereztek a japánok. Ezután is végig a sötétmezesek támadtak a találkozón, de csak nem született meg az a fránya gólt.

A 73. percben aztán eljutott az ellenfél tizenhatosáig Irak, ahol irgalmatlan ügyetlenkedés, csetlés-botlás vette kezdetét. A Benny Hillbe illő jelenetsor végén Mahdi Kamil egyenlített, s ezzel Japán két pontot bukott.

Azért ne tévedjünk, Japán így is vezeti a csoportot és jó esélye van kijutni a világbajnokságra, de az a két hiányzó pont még sokba kerülhet. Valahol mégis egyszerű a képlet, az utolsó két mérkőzésén le kell győzniük Ausztráliát és Szaúd-Arábiát.

Az ázsiai vb-selejtezők B csoportjának állása nyolc forduló után:

1. Japán 17 pont
2. Szaúd-Arábia 16 pont
3. Ausztrália 16 pont
4. Egyesült Arab Emirátusok 10 pont
5. Irak 5 pont
6. Thaiföld 2 pont

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik