Foci

Hasít a magyar labdarúgó-válogatott

Az andorrai csúfos kudarc után sem állt meg az élet. A nap felkelt, az ég kék, a fű zöld, és labdarúgás címen is van minek örülni: egy évvel a franciaországi Európa-bajnoki siker után újra bejutott Európa tizenhat legjobb csapata közé a magyar labdarúgó-válogatott.

A csehországi Brnóban rendezett minifutball Európa-bajnokságon mindhárom csoportmérkőzését megnyerték Nagy Lajos tanítványai, így hibátlanul jutott be a legjobb 16 közé.

A nyitó fordulóban Csehországot 1–0-ra, a másodikban Izraelt 6–0-ra, míg az utolsó körben Lettország legjobbjait 2-1-re győzték le. Ízelítőként íme a házigazda csehek elleni telt házas meccs összefoglalója:

Mi is ez a minifutball:

Évekkel ezelőtt elvált egymástól az UEFA és FIFA által preferált 4+1-es futsal a Magyarországon közismert 5+1-es játékrendszerű kispályás labdarúgástól. 2007-ben Németországban összeállt társaság alapította meg a kispályás labdarúgás, azaz a minifutball először európai, majd 2013-ban világ szövetségi rendszerét.

A minifutball játéktérében is különbözik a futsalét, amelyet klasszikus kézilabda kapura és kemény borítású pályán játsszák. Az 5+1-ben műfüves
a játéktér, amely mérete 46 m x 26 méter. A kapu is – 4 m x 2 m –
és a labdaméret – 5-ös – is nagyobb.

A mérkőzések mindkét félideje 20 perc, 5 perces pihenővel.
A maximum 15 játékossal felvonuló keretből a cserélések száma korlátlan.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik