Élő Foci

Történelmi vereséget szenvedtünk Andorrától

Nem kezdtük kimondottan jól a mérkőzést, hol itt, hol ott pattogott a labda az első tíz percben, azonban lassan átvettük a játék irányítását, amely nem meglepő, hiszen Andorra alapvetően az ellentámadásokra rendezkedett be. Igazán komoly helyzetig azonban nem jutott a magyar válogatott, Dzsudzsák Balázs indítása után Eppel Márton rosszul számította ki a labda ívét, így oda lett a helyzet, később Gyurcsó Ádámot szerelte ügyesen egy hazai védő.

Ezután jött a hidegzuhany: egy jobb szélen vezetett ellentámadás végén Marc Rebés fejese hullott be a magyar kapuba a 26. percben. Andorra azelőtt soha sem tudott Magyarország ellen gólt szerezni.

A bekapott gól után próbálta emelni a tempót a magyar csapat, pár perccel a bekapott gól után Eppel egyenlíthetett volna, ám Josep Gomes óriási bravúrral védett. A hazaiak nagyon jól tördelték a játékot, ezzel megakadályozták a mieinket, hogy rendesen felpörögjenek és félidőre, ez nem is sikerült nekünk.

Fordulás után nem változott a játék képe, csak elvétve jutottak el a kapunkig a hazaiak, a nagyobb baj, hogy igazán mi sem jutottunk el Andorra kapuja elé. A csereként beállt Balogh Norbert volt a legaktívabb, azonban a Palermo támadójának lövései sem voltak túl veszélyesek, sőt.

Talán Dzsudzsák Balázs előtt adódott a legnagyobb helyzet, a 78. percben éles szögből lőhetett kapura, azonban Gomes nagy bravúrral még belepiszkált, így megmentette csapatát a góltól. Ezer szónál is többet mond a statisztika, a hazaiak összesen 44 pontos passzt tudtak bemutatni, nálunk pedig 70%-ban volt a labda, aminek elégnek kellene lennie a győzelemhez.

A rendkívül gyenge támadójátékunk nem eredményezett gólt, így óriási meglepetésre kikaptunk történetünk során először Andorrától. Nekik ez volt az első megnyert tétmeccsük 2004 októbere óta.

Eredmény – vb-selejtező, B csoport, 6. forduló

Andorrai Nemzeti Stadion, Játékvezető: Charalambos Kalogeropoulos (görög)

Andorra – Magyarország 1-0 (1-0)

Andorra: J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente (Riera, 83.), , Pujol (Ayala, 88.), A. Martínez – Aláez (Maneiro, 68.)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang (Balogh, 56.), Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber Z. (Nagy D., 21.), Gyurcsó (Sallai, 71.) – Eppel

Gólszerző: Marc Rebés (26.)

Sárga lap: Aláez (27.), Pujol (29.), San Nicolas (36.) Rúbio (61.) illetve Bese (45.)

Piros lap:

Az állás: 1. Svájc 18 pont, 2. Portugália 15, 3. Magyarország 7, 4. Feröer-szigetek 5, 5. Andorra 4, 6. Lettország 3

Most rezgett a léc!

Ildefons Lima kapott jó labdát a magyar tizenhatoson belül, Bese Barnabás mellett esett el, szerencsére nem járt érte büntető. Marc Pujolt nem érdekelte mit ítél a bíró, egyből kapura tűzte az eset után elé guruló labdát, ám ez elakadt a magyar védőkben.

Kényszerű csere jön?

Stieber Zoltán húzza egy kicsit a lábát, Nagy Dominik már melegít az oldalvonal mellett.

Megint az andorrai tizenhatoson belül

Ezúttal egy ügyes kombinációt követően Gyurcsó Ádám iramodott meg a bal szélen, Ildefons Lima azonban gyönyörű becsúszással tisztázott a magyar támadó elől.

Kevés híja volt egy nagy helyzetnek

Dzsudzsák Balázs adott parádés labdát Eppel Mártonnak, ám a magyar csatár elszámította magát és átpattant feje fölött a labda. Ebben több volt…

Végre mi is támadunk

Gyurcsó Ádám szöglete után Dzsudzsák Balázs lövését blokkolták a hazai védők, utána azonban szabálytalankodtak Eppel Márton ellen. Jó szögből, olyan 18 méterről végezhettük el a szabadrúgást, ám Gyurcsó lövése kapu fölé szállt.

Az első lövés Andorráé

Ludovic Clemente éles szögből próbálta meg becsapni Gulácsi Pétert, szerencsére nem találta el a kapunkat.

Eppel akcióban

Dzsudzsák Balázs jobb szélen kezd, tökéletesen ívelt a magyar csapat centeréhez. Eppel mellel szépen levette a labdát, azonban a túlerő nyert a magyar támadóval szemben.

A hazai csapat kezdte a mérkőzést

Visszagurítás után rögtön egy íveléssel próbálkozott Andorra, a labda Bese Barnabás feje fölött elpattanva hagyta el a játékteret.

Köszöntjük olvasóinkat!

Hamarosan kezdetét veszit a találkozó, a magyar csapat Gulácsi – Bese, Vinícus, Lang, Tóth B. – Nagy Á., Kleinheisler – Dzsudzsák, Stieber Z., Gyurcsó – Eppel összeállításban kezd.
A hazai andorrai együttes pedig a J. Gomes – C. Rubio, Llovera, Lima, San Nicolás – Vales, Rebés – Clemente, Pujol, A. Martínez – Aláez csapattal áll ki.

Olvasói sztorik