Foci

Dzsudzsák szerint Andorra brutális csapat és megfélemlíti ellenfeleit

Pénteken világbajnoki selejtezőmérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott, Andorrában lépe pályára Bernd Storck együttese. A Nemzeti Sportnak nyilatkozott a meccs előtt Dzsudzsák Balázs, a csapatkapitány pedig azt mondta,

csúszhat a műfű, fújhat a szél, de ez nem az a mérkőzés lesz, amikor kifogásokat lehet keresni. Nyerni kell és kész.

Azt is mondta Dzsudzsák, hogy van még esély kijutni a vb-re. Tudják, hogy nem sok, de azon lesznek pénteken, hogy ez továbbra is megmaradjon. Megkérdezték, milyen ellenfélre számít, ezt válaszolta:

Ismerjük a stílusát. Játékosai keményen rúgnak, ha kell, ha nem. Mentálisan erősnek kell lennünk, hogy a durvaság se zökkentsen ki senkit a ritmusból. Nem gondolom, hogy köntörfalazni kellene: az andorraiak brutálisan odalépnek. Szépíthetjük, de ez így van. Ez nem okozhat meglepetést, ez az esélyük: szervezetten bekkelni és várni egy hibára, egy kontralehetőségre. Adott esetben megfélemlítenek, hogy nem menj rájuk egy az egyben, ne merj cselezni, menjen el a kedved a játéktól. Ha megfelelően összpontosítunk, ez nem okozhat problémát.

A magyar válogatott a harmadik helyen áll az európai selejtezősorozat B csoportjában, nyolc pont a hátránya az éllovas Svájc mögött, és öt az Európa-bajnok portugálokkal szemben. Andorra az utolsó, de már van egy pontjuk, otthon 0-0-t játszottak Feröerrel. A lettek és a svájciak is megizzadtak a miniállam otthonában, előbbi csapat 1-0-ra, Svájc nagy meglepetésre csak 2-1-re tudott nyerni.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik