Foci

Káprázatos ollózós gólt lőtt a német válogatott

Kedd este a dán válogatott otthonában játszott felkészülési mérkőzést a világbajnoki címvédő Németország, Joachim Löw pedig összesen hat újoncot avatott: Kevin Trapp, Lars Stindl és Sandro Wganer kezdett, Marvin Plattenhardt, Kerem Demirbay és Amin Younes pedig csereként lépett pályára. A németek kezdőjének átlagéletkora nem érte el a 25 évet, Wagner volt a legidősebb tőlük a maga 29 évével.

A németek az első félidőben tőlük teljesen szokatlan módon, egy kapitális védelmi hiba után kaptak gólt. Egészen a hajráig, a 88. percig kellett várni az egyenlítő gólra, de megérte, Joshua Kimmich reagált nagyszerűen egy ide-oda pattogó labdánál és a kapuba ollózott. Nem is annyira a mozdulat (persze az is szép volt), sokkal inkább a helyzetfelismerés miatt volt nagyszerű ez a gól. 1-1 lett a végeredmény.

A mérkőzés összefoglalója, a végén Kimmich szépségdíjas találata:

A németekre szombaton egy könnyed mérkőzés vár, San Marinót fogadják vb-selejtezőn. Utána az oroszországi Konföderációs Kupán vesz részt a csapat, Ausztrália, Chile és Kamerun lesz az ellenfelük a csoportban. (Fotó: Europress/AFP/Patrik Stollarz)

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Dánia – Németország 1-1 (1-0)

Gólszerzők: Eriksen (18.) illetve Kimmich (88.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik