Foci

Storck: Ez a vereség különösen bosszantó

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra kikapott a Konföderációs Kupára készülő Oroszországtól a Groupama Arénában. A mieinknél Márkvárt Dávid és Eppel Márton is debütált a kezdőcsapatban, de rajtuk kívül Sallai Roland, Balogh Norbert és Kleisz Márk is először lépett pályára a találkozón hazánk képviseletében. Az összecsapást követően a két szövetségi kapitány, Bernd Storck és Sztanyiszlav Csercseszov különböző szájízzel tekinthetett vissza a mérkőzésre.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya azt hangsúlyozta a találkozót követően, hogy a hétfői csapat elsősorban a jövőt képviselte a faiatal játékosokkal és az újoncokkal – ahogy a kapitány fogalmazott “távlati csapat” volt az oroszok elleni.

Természetesen minden elvesztett mérkőzés fájdalmas, de a mai vereség különösen bosszantó. Leginkább figyelmetlenségekből és gyakorlatilag a semmiből kaptuk a gólokat, miközben próbáltunk támadni, uralni a játékot. Az, hogy a félidőre nulla kettő lett az állás, nagyon bosszantó volt. Ebből mindenképp tanulnunk kell. A fiatal játékosaink kipróbálhatták magukat, kis tapasztalatot szerezhettek.

– Értékelt Bernd Storck a mérkőzést követően.

Sok fiatal játékossal, köztük újoncokkal léptünk ma pályára, ebben pedig sajnos benne volt, hogy figyelmetlenségekből kapjuk a gólokat. Ezt a csapatot nem lehet összehasonlítani azzal, amelyik Portugália vagy Svájc ellen lépett pályára. Ez távlati együttes volt, ki akartuk próbálni a fiatalokat, illetve kompromisszumokat is kötöttünk: az európai kupákban induló magyar csapatok játékosai közül ezúttal nem mindenkit hívtam be, ezzel is visszaadva valamit az összetartások miatt elvett időből. Összességében így is erős csapattal álltunk ki, de a figyelmetlenségekért megfizettük a tanulópénzt.

Az orosz válogatott szövetségi kapitánya, Sztanyiszlav Csercseszov érthető módon elégedett volt a lefújást követően a látottakkal, de kitért külön a magyarok csapatkapitányára.

Az első gólnál nagyon jó egyéni teljesítményt láttunk, sokat gyakoroltuk, hogyan menjünk át védekezésből támadásba ilyen villámgyorsan. Hogy hogyan játszott a magyar válogatott, vagy hogy szükség lett volna-e Nikolicsra, nem az én tisztem eldönteni. Nagy örömmel láttam Dzsudzsák Balázst, akivel a Dinamo Moszkva csapatában dolgoztam együtt. Véleményem szerint jól futballozott ma.

Az első mérkőzésén pályára lépő magyar gólkirály, Eppel Márton komoly ellenféllel találta magát szemben a pályán, nem is nagyon ment neki a játék, ráadásul öngólt is szerzett. A Budapest Honvéd csatára azonban inkább a jövőbe tekint.

A belső védő olyan volt, mint egy orosz medve: ahol tudott, belém rúgott. Egy sárga lapot kapott, de kaphatott volna akár kettőt is. De ez van, nemzetközi szinten nagyon keményen játszanak. Örülök, hogy ezt megtapasztalhattam, remélem, hogy pénteken is fogok tudni játszani

A magyar válogatott legközelebb pénteken lép pályára Andorrában, ahol világbajnoki selejtezőt játszik.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik