Foci

Sallai csalódást okozott Palermóban, de Dybala útját járná

A Palermo labdarúgó-csapatával foglalkozó Ilovepalermocalcio posztonként elemezte a szicíliai klub játékosainak teljesítményét a 2016-2017-es szezon zárultával. A támadókról szóló szekcióban Balogh Nortbert négyes alát, Sallai Roland négyest kapott, továbbá a portál tudni véli, hogy a magyarok nyáron távoznak majd a klubtól. Sallai tudja jól, hogy gyenge idénye volt és fejlődnie kell még, de Paulo Dybala példáját szeretné követni – akinek a Palermóból indult meg karrierje villámgyorsan fölfelé.

Sallai Rolandról a mediagol.it közölt egy rövid interjút, amiben a magyar támadó elmondta, hogy Francesco Tottit és Paulo Dybalát tartja a legjobb játékosnak a Serie A-ból azok közül, akikkel a pályán találkozott, de kitért az elmúlt szezonjára is.

Annak örülök, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságában játszhattam, ugyanakkor csalódott is vagyok, szeretnék elnézést kérni azért, mert a Palermóval nem tudtuk elkerülni a kiesést. Mindent elkövettünk, hogy bennmaradjunk. Ami a szezonomat illeti, a csúcspont az Udinese elleni gólom volt – leírhatatlan érzések törtek elő belőlem, olyanok, amilyeneket korábban sosem tapasztaltam. Hogy miben kell fejlődnöm? Mindössze húsz esztendős vagyok, úgyhogy még bőven van hová javulnom, ezzel tisztában vagyok. A játékom minden aspektusának javításán dolgozom, ez érvényes a Palermo és a válogatott edzéseire egyaránt. A futballban fontos a bizalom, és mint mindenki más, én is minél többet szeretnék játszani, tisztában vagyok vele, hogy a pályán jobbnak kell lenni.

– idézi a magyar csatárt a portál, akiről az is kiderült, hogy nagyon szeret Olaszországban élni.

Jóllehet Sallai élvezi az életet Szicíliában, ám a Palermo-drukkerek nem zárták a szívükbe a támadót. A már említott Ilovepalermocalcio elemzése szerint nem tudott felnőni az elvárásokhoz a Puskás Akadémia játékosa.

Nagy reményekkel érkezett a Palermóhoz, mint a legnagyobb magyar tehetség, de semmit nem mutatott abból, amit vártunk tőle, csalódást okozott és rendre alulmúlta a várakozásokat. Nem meglepetés, hogy visszatér a Puskás Akadémia FC-hez

– írja róla a portál.

Nincsenek sokkal jobb véleménnyel Balogh Norbertről sem, akiről ugyan tudják, hogy sokat kihagyott, de ez így volt az elmúlt évek során is és most már valamit látni akarnak a Debrecentől vásárolt csatártól.

Az első féléve után sokkal többet vártunk tőle. Mindössze tizenhat meccsen játszott, jobbára csereként jutott szóhoz és gólt sem szerzett. Bizonyára az edzőcserék sem segítették, de nincs készen a Serie A-ra. Kudarcot vallott az idényben.

Ami az osztályzatokat illeti, Balogh kapta a legrosszabb értékelést, négyes alát, míg Sallai Roland csak négyest kapott. Az értékelés legjobb osztályzata 7,5 volt egyébként, ezt Ilija Neszterovszki kapta.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik