Foci

Megvédte bajnoki címét a Legia, Nagy Dominikék ünnepelhettek

Roppant kiélezett végjátékot hozott a lengyel bajnokság, az utolsó fordulóban három csapatnak volt esélye megnyernie az Ekstraklasát! A képlet azonban aránylag egyszerű volt: ha nyer a Legia Varsó, biztosan bajnok. Gól nélküli döntetlent játszottak végül Nagy Dominikék, csakhogy az egyik üldözővel, így a Lechia Gdansknak nem volt esélye előzni. Mivel idők közben a másik bajnokaspiráns, a Jagiellonia is csak döntetlent játszott az első négy csapat helyetése nem változott, így a Legia maradt a tabella élén.

Őrült harcot vívott egymással az első négy csapat, az első két helyezett Legia és Lechia nem tudott gólt szerezni egymás ellen – pedig csak győzelem esetén állhatott volna az élre a gdanski egyesület. Nehezítette a Lechia helyzetét, hogy Slawomir Peszko horrorbecsúszása piros lapot ért a 68. percben. Mivel a vendégek nem nyertek, nem lettek bajnokok.

A Lechiának tehát nem sikerült az előzés, mi a helyzet a másik üldöző Jagielloniával? A białystoki csapatnak pocsék mérkőzése volt a Lech Poznan ellen, már a 11. percben hátrányba került és nem sokkal a félidő előtt már kétgólos hátrányt halmoztak fel a sárga-pirosak. Félidőben összeszedte magát a “Jaga” és a nagy nyomás hatására egyenlíteni tudott. A 77. percben Jacek Goralski lőtte ki éles szögből a hosszú alsót, majd három perccel a rendes játékidő vége előtt egy okos passzt közelről bombázott a léc alá Arvydas Novikovas.

Érdekesség, hogy a Jagiellonia is emberelőnybe került nem sokkal az egyenlítés után, de a białystokiak sem tudtak élni a lehetőséggel – igaz erre nem is volt sok idejük.

A bajnokká váló Legiában egyébként 84 percet töltött a pályán Nagy Dominik.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ekstraklasa, 37., utolsó forduló – végeredmények:

Legia Varsó 0-0 Lechia Gdansk
Jagiellonia 2-2 Lech Poznan
Pogon Szczecin 3-0 Korona Kielce
Wisla Krakkó 1-2 Nieciecza

Ekstraklasa felsőház, végeredmény:

1. Legia Varsó 44 pont
2. Jagiellonia 42 pont
3. Lech Poznan 42 pont
4. Lechia Gdansk 42 pont
5. Korona Kielce 28 pont
6. Wisla Krakkó 26 pont
7. Pogon Szczecin 25 pont
8. Nieciecza Termalica B-B 25 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik