Foci

Így maradt Európa legjobb csapata a Real Madrid – fotók

Így maradt Európa legjobb csapata a Real Madrid – fotók

A Real Madrid 4-1-re legyőzte a Juventust a Bajnokok Ligája döntőjében, ezzel történelmi sikert ért el, a BL történetében elsőként védte meg a címét. A találkozó hőse a duplázó Cristiano Ronaldo volt, míg a torinóiaktól Mario Mandzukic a finálék történetének egyik legemlékezetesebb gólját szerezte. Képgaléria.

A cardiffi Millenium Stadionban rendezték a Bajnokok Ligája 2017-es döntőjét. Ez volt a futballtörténelem első fedettpályás fináléja, biztonsági okokból húzták be a 74 ezer 500 férőhelyes létesítmény tetejét.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A mérkőzés elején a Juventus meglepte ellenfelét, minden sztereotípiát felrúgva a nekiestek a Real Madridnak, az első percekben két nagyobb helyzetük is volt.

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Mégis Cristiano Ronaldo volt, aki gólt szerzett, Carvajal labdáját rúgta kapásból a hálóba, ami megpattant egy védőn, ez becsapta Gianluigi Buffont. Történelmi gól volt ez, ő az első játékos, aki három különböző BL-döntőben is gólt szerzett. 2008-ban még a Manchester United tagjaként, 2014-ben pedig már realosként.

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

Szinte azonnal jött a Juve válasza, ráadásul milyen gól volt, te jó ég! Gonzalio Higuaín vette le mellel a labdát, odatette Mario Mandzukicnak, a horvát is mellel vette át, majd a kapunak háttal állva, ollózva emelte át Keylor Navast. A Bajnokok Ligája döntők történetének egyik legszebb gólja volt ez.

Fotó: MTI/EPA/Geoff Caddick

A második félidőben a Real játszott jobban, az utolsó félórába érve pedig ismét megszerezte a vezetést. Casemiro lövése is megpattant, csakúgy, mint Ronaldóé, ráadásul így pont olyan ívet írt le a labda, hogy a védőket kikerülte és Buffon sem érte el.

Fotó: MTI/AP/Dave Thompson

Szinte azonnal le is zárta a meccset a Real Madrid, Luka Modric passzából Cristiano Ronaldo szerezte meg saját maga második gólját. Ez volt karrierje 600. találata egyébként, azaz újabb mérföldkőhöz ért el.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A végén még a csereként beállt Asensio is betalált, még nagyobbá téve a pofont, amit a Juventus kapott. Az olaszok ekkor már 10 emberrel játszottak, Cuadrado kapott két sárgát.

Fotó: MTI/AP/Frank Augstein

A Juve egy meccsen több gólt kapott, mint az ezt megelőző 12 összecsapásán a BL-ben. Buffon harmadik vesztes BL-döntőjén van túl, a Juventus pedig a hetediken, ez utóbbi negatív rekord.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Természetesen a lefújás után nagy ünneplésbe csapott a Real Madrid. Sikerült történelmi volt, első csapatként védték meg címüket a Bajnokok Ligája érában. Legutóbb az AC Milan nyert két egymást követő évben (1989 és 1990), de akkor még BEK-nek hívták a sorozatot.

Fotó: MTI/AP/Dave Thompson

Zinedine Zidane edzői karrierje eddig szenzációsan alakul. 2016 januárjában vette át a csapat irányítását, ebben a másfél évben nyert két BL-t, egy bajnoki címet, egy európai Szuperkupát és egy klubvilágbajnoki címet. Legenda.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Cristiano Ronaldót megröptették a társak a döntő után. 105 góljával toronymagasan a Bajnokok Ligája történetének legeredményesebb játékosa.

Fotó: MTI/AP/Alastair Grant
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik