Foci

Véget érhet a profi labdarúgás az 1860 Münchennél

1860 München (1860 münchen, )
1860 München (1860 münchen, )

Szerdán búcsúzott a német másodosztály küzdelmeitől az 1860 München, ám már a harmadosztály kihívásait sem vállalják a müncheniek. Péntek délután a klub többségi tulajdonosa, Haszan Iszmaik bejelentette: nem fizeti ki a német harmadosztályban való szerepléshez szükséges 10 millió eurós licencet. Minden bizonnyal így véget is ért a profi labdarúgás az egyesületben.

Utoljára az 1992-93-as idényben játszott az 1860 München a harmadosztályban, talán ma már visszasírják azt az időszakot a szurkolók – pláne, ha hozzátesszük, hogy két év alatt két feljutást ünnepeltek a kékmezesek. A kiesés gazdasági szempontból jelentős, hiszen jóval kisebb televíziós bevételt szerezhetnek a müncheniek a harmadik ligában, ráadásul vélhetően a csapat játékosai is szétszélednek.

Mióta kiesett 2004-ben a Bundesligából, csak árnyéka önmagának az 1860 München, az utóbbi években már alig tudta elkerülni a kiesést a klub. A Bild azt írja, hogy Iszmaik tulajdonos döntésével eldőlt a klub sorsa, megszűnik a profi labdarúgás az egyesületnél.

Érdekesség egyébként, hogy a negyedosztálytól lefelé már regionális csoportokra tagozódik a liga, vagyis az utazás ennyivel is olcsóbb lehet a csapat számára. Arról még nincs bejelentés, hogy a negyedik vonalban, vagy az ötödosztályban indul a következő szezonban a csapat.

Magyar vonatkozása is van a bejelentésnek, hiszen korábban Király Gábor is éveket játszott a csapatban, a jelenlegi keretben pedig Simon Krisztián tag – ki tudja meddig…

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik