Foci

Száz futballistából válogatnak Lionel Messi mellé

Jorge Sampaoli, az új argentin szövetségi kapitány kulcsfontosságúnak tartja, hogy olyanok kerüljenek a válogatottba, akik képesek együttműködni a Barca sztárjával.

Az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára csütörtökön nevezték ki Jorge Sampaolit. Egyértelmű mi a legnagyobb kihívás számára: hogyan hozza ki a maximumot Lionel Messiből ahhoz, hogy a válogatott kijusson a jövő évi világbajnokságra és ott újra érmes legyen, ad abszurdom a földkerekség egyik, ha nem az egyik legerősebb keretével rendelkező válogatottja végre nyerjen?

A tréner öt évre azaz 2022-ig, a katari világbajnokság végéig szóló szerződést írt alá, úgyhogy szerencsés esetben kétszer is próbálkozhat. Más kérdés, Messi 2022-ben már 35 éves lesz, nem valószínű, hogy a 2018-as, oroszországi világbajnokság után még egy négy éves ciklust kihúz, így 2019-től újabb problémaként a Barcelona csillagának a pótlását is meg kell majd oldja Sampaoli.

Tegnap beszéltem Leóval, mindketten izgatottan várjuk ezt a projektet. Nagy segítség a számomra, hogy Messi ennyire lelkes. Remélem, hogy ebben az időszakban “valami fontosat” tudok alkotni az argentin futballban

– árulta el a Buenos Aireshez közeli Ezeizában, a válogatott edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatón.

A Sevilla kispadját a szövetségi kapitányira cserélő 57 éves argentin szakember segítője az 1986-ban világbajnok Jorge Burruchaga lesz.

Sampaoli olyan válogatottat szeretne összerakni, amely “tiszteli a hagyományokat”.

Jelenleg több mint száz futballistát figyelünk

– árulta el, mert az a cél, hogy olyanok kerüljenek Messi mellé, akik magas szinten tudnak vele együttműködni.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztette az argentin szövetség, mivel a csapat nem szerepelt jól a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak. Innen kellene Sampaolinak feljebb tornásznia csapatát.

Argentína legközelebb jövő pénteken, Melbourne-ben lép pályára, ellenfele barátságos mérkőzésen Brazília lesz. Négy nappal később Szingapúrban a házigazdákkal játszik felkészülési találkozót a dél-amerikai válogatott, amely következőn tétmeccsén augusztus 31-én, Uruguayban lép pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik