Élő Foci

Tizenegyespárbaj után nyerte meg a Magyar Kupát a Fradi

Sorozatban harmadszor, története során 23. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Ferencváros, miután a Groupama Arénában rendezett fináléban tizenegyespárbaj után legyőzte a Vasast.

A Fradi jól kezdte a mérkőzést, a 26. percben pedig sikerült is megszerezniük a vezetést. Varga Roland jó 30 méterről küldte rá a szabadrúgást, Nagy Gergely mellényúlt, így a jobb alsóban kötött ki a labda (0-1). A gól után lőttek még egyet a zöld-fehérek, de Moutari találatát nem adta meg a bíró, mert Radó előtte szabálytalan volt a kapussal szemben.

A félidő hajrájában már éledezett a Vasas, Saglik például a kapufát találta el Dibusz hatalmas védése után. A fordulást követően Kulcsár gyorsan egalizált (1-1), miután csúnyán becsapta a balhátvédet játszó Lovrencsicset.

A rendes játékidő utolsó előtti percében Murka eldönthette volna, de nagy ziccerben a kapu fölé lőtt Ristevski passza után. A 90. percben aztán elcsendesült a Groupama Aréna. Lovrencsics fejelt össze Murkával, a válogatott játékos eszméletlenül terült el a földön. A nyakát rögzítették, úgy vitték le hordággyal a pályáról. Pár perccel később ő maga jelezte, jobban van.

A 2×15 perces hosszabbításban sok minden nem történt, így jöhettek a büntetők. Végül csak Ristevski hibázott, így a Fradi ünnepelhetett, miután Cukic belőtte.

Eredmény – Magyar Kupa, döntő

Vasas – Ferencváros 1-1 (0-1) – tizenegyesekkel: 4-5
Groupama Aréna, 14 970 néző, vezeti: Solymosi Péter

Vasas: Nagy – Burmeister (Korcsmár 46.), Vaskó, Ristevski – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka 57.) – Kulcsár (Gaál 96.), Saglik, Remili

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Csernik 90+5.), Nalepa, Dilaver, Leandro – Gera (Cukic 69.), Hajnal (Sternberg 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó

Gólszerző: Kulcsár (47.) ill. Varga R. (26.)

Sárga lap: Burmeister (25.), Remili (37.), Vaskó (40.) ill. Moutari (81.), Cukic (90+7.)

Olvasói sztorik