Foci

25 év kellett hozzá, de visszavágott nekünk az ukrán válogatott

Az 1992-es ukrán-magyar mérkőzés 25. évfordulója alkalmából csapott össze a magyar jubileumi válogatott az ukránok öregfiúk-válogatottjával kedd délután, adta hírül az mlsz.hu. A mieink Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3–1-re nyerni tudtak annak idején, s négy hónappal később is a magyarok diadalmaskodtak 2-1-re Nyíregyházán. Az 1992-es ukrán-magyar mérkőzés dáruma ma már az ukrán labdarúgás napja is egyben. Kedd délután azonban az ukránok visszavágtak ennyi év után, 3-1-es hazai siker született Ungváron.

A magyar csapat tagjai hétfőn találkoztak egymással Nyíregyházán, ahol a jubileumi mérkőzésen az együttest irányító korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre délután megbeszélést, majd edzést tartott a játékosoknak. A mérkőzés felvezetéseként emléktáblát avattak az ungvári stadion bejáratánál a 25 évvel ezelőtti meccs tiszteletére, majd a két elnök is köszöntötte a nézőket: Csányi Sándor és Andrij Pavelko.

A játékosok nagyszerű hozzáállását már a meghívás során is megtapasztalhattam, mindenki nagyon szívesen vállalta az utazást, és minden egyes kerettag odatette magát a pályán is. Az ukránok jobban odafigyeltek arra, hogy legyenek olyan játékosaik, akik lehúzzák az átlagéletkort, és végül ez döntött a javukra, megérdemelten nyertek. Öröm volt irányítani ezt a csapatot, remélem, sok alkalom lesz még, amikor ez a társaság összeállhat hasonló gálamérkőzésekre, például ennek a mérkőzésnek a tervezett visszavágóján.

– értékelte az összecsapást Gellei Imre.

A meccset követő fogadáson a két szövetség vezetői megállapodtak abban, hogy nem egyszeri alkalom volt a két öregfiúk-válogatott mérkőzése, és még idén megszervezik a magyarországi visszavágót.

Fogadj a szezon legjobb meccseire a Tippmixpron!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik