Foci

Az NB I az a bajnokság, ahol a vakok látni, a bénák járni kezdenek

Tehénlegelőtől kezdve köpésbe sétáló játékoson át "balfasz" mezőkövesdi focistákig sok minden elhangzott a szezonban a meccsek után. A legjobb nyilatkozatokból válogattunk.

“Lehet, hogy tegnap edzés helyett nem tejfakasztót kellett volna tartani?”

A fenti nyilatkozat május 20-án hangzott el, Varga István, a Heves megyei másodosztályban játszó Apc edzője mondta a heol.hu-nak a Boldog ellen 7-1-re elveszített hazai mérkőzés után.

Ezzel minden bizonnyal meg is nyerte a magyar foci nyilatkozatversenyét a szezonban, az NB I-ben nem voltak ennyire erős kijelentések. De szerencsére azért az élvonalban is voltak a megszokott sablondumáktól eltérő megnyilvánulások, ezek közül válogattunk.

Azt hittem, valaki meghalt

Fotó: MTI

Azon lehet vitatkozni, hogy Horváth Ferenc jó edző-e vagy sem. Az viszont elvitathatatlan, hogy nem a szokásos „110 százalékot kell nyújtani” nyilatkozatokat adja, gyakorlatilag minden forduló után mond valami hangzatosat. A második fordulóban, az Újpest ellen 2-1-re megnyert mérkőzés után például azt mondta a boon.hu-nak:

A második félidő előtt az öltözőben azt hittem, hogy meghalt valaki, de a fiúk fel tudtak állni.

De az is jó volt, amit a Haladás ellen 3-1-re elveszített meccs után mondott:

A második félidőben aztán a vakok látni, a bénák járni kezdtek, és nagyjából azt nyújtottuk, amit elvártam.

Én szerintem ööö, nagyon ööö sokat mentek ööö a játékosok

Pintér Attilát korábban elég sokat cikizték az őzése miatt, aztán a válogatott szövetségi kapitányaként az MLSZ kommunikációs tréningre küldte, de azért még nem mindig mennek gördülékenyen a nyilatkozatok. A Trollfocinak volt is erről egy videója a 3. fordulóban, a Mezőkövesd MTK elleni győzelme után.

Szarul játszik a csapat, az van

Szintén a 3. fordulóban volt a Ferencváros – DVTK meccs (6-2), amelynek a félidejében az akkor még a diósgyőrieknél focizó Bognár Istvánt kérdezték a találkozón mutatott teljesítményükről.

Szarul játszik a csapat! Kész, ennyi!

És akkor még csak 1-0 volt az állás, mit mondott volna a találkozó után?

Soha többet nem játszom a Paks ellen

Fotó: MTI

Talán semmi sem jellemzi jobban a magyar labdarúgás jelenét annál, mint hogy Pintér Attila a télen otthagyta az ötödik helyen álló Mezőkövesdet a másodosztályú Puskás Akadémia kedvéért, amellyel aztán feljutott. Tomiszlav Szivics jött a helyére (akit még a szezon vége előtt kirúgtak), ő pedig szintén nem egy sablonnyilatkozó:

Egy következő szerződésben ki fogom kötni, hogy soha többé nem irányítok csapatot a Paks ellen. Akárhogy, akármit csinálok, ez van. Három szöglet, három gól.

Mindezt azután mondta, hogy 5-0-ra kikaptak Pakson a 21. fordulóban.

Böde Dániel is pénzből él

A magyar bajnokság egyik, ha nem a legőszintébb játékosa a ferencvárosi Böde Dániel. Ha több Böde lenne a magyar fociban, az NB I egy jobb hely lenne.

 

“Az első gól után összedőltünk, mint a kártyavár…” – mondta a Paks elleni 3-1-es vereség után az NSO-nak.

 

“Mondhatjuk (hogy soha nem a pénz vezérelt – a szerk.), bár az sem utolsó szempont, mert bármennyire meglepő, én is csak pénzből élek” – mondta szintén a Nemzeti Sportnak, azzal kapcsolatban, hogy a kínai bajnokságban csillagászati fizetésekkel csábítják a játékosokat.

Pintér Attila szerint mindenki nézzen magába, aki Pintér Attilát szidja

Ha már Pintér Felcsútra szerződése, azért az sem volt semmi, amikor a tréner egyes szám harmadik személyben védte meg magát:

Azok a futballisták, akik eredményt szeretnének elérni, szeretnek Pintér Attilával dolgozni. Akik nem szeretnének eredményt elérni, csak azt, hogy a zsebük tele legyen, természetes, hogy nem szeretik Pintér Attilát. Nagyon sok embernek el kell gondolkoznia, amikor Pintér Attilát cikizi, vagy bántja, hogy mi a véleményük a játékosoknak. Pintér Attilát sokan a negatív dolgairól próbálják meg beállítani, nem arról, hogy a munkában hisz.

Németországban ilyen pályán tehenek legelnek

Fotó: MTI

Március elején, a 22. fordulóban Újpest-Ferencváros rangadót rendeztek a Szusza Ferenc Stadionban, utóbbi már csak azért is nagy hír, mert 539 nap után volt ismét derbi az újpesti pályán. Emlékezetes, felújították a stadiont, amit aztán az MLSZ szabályai szerint játékra alkalmatlannak tartottak annak ellenére is, hogy 800 millió forintot ráköltöttek. Amikor vissza lehetett térni, akkor viszont orrba-szájba játszották ott a meccseket (befogadták a Vasast), ez pedig meglátszott a gyepen.

Ez a két csapat Magyarország legjelentősebb derbijét játszotta, mégis egy olyan pályán kellett játszanunk, amilyen a német ötödosztályban sincs, hanem a tehenek legelnek rajta

fakadt ki az egyébként 1-0-ra megnyert meccs után az M4-nek Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Péter maga elé köpött, az ellenfél játékosa pedig belefutott

Márciusban pótolták be a 20. fordulóból elhalasztott Vasas-Haladás bajnokit (2-3), aminek a hajrájában kiállították Halmosi Pétert, mert a játékvezető szerint leköpte az ellenfelét. A Nemzeti Sport megkérdezte Mészöly Gézát, aki érdekes teóriával állt elő:

Lehet, hogy Péter maga elé köpött, az ellenfél játékosa pedig belefutott…

Az MLSZ mindenesetre három mérkőzésre eltiltotta Halmosit.

Nem is olyan nagy baj, hogy kevés a néző az NB I-ben

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A menesztett Horváth Ferenc helyére került Bódog Tamás a Diósgyőr élére, az első tétmeccse előtt az amigeleken.hu szurkolói oldalnak adott hosszabb interjút. Ő meglátta a pozitívumot abban, hogy kevés a néző a magyar bajnokságban.

Ha nem szólok, ha nem javítom a hibákat, akkor azok megmaradnak, és nem tud a csapat jól mozogni. Úgy gondolom, hogy ebből a szempontból szerencsés is, hogy Magyarországon nincs annyi néző, mert amit bekiabál az edző, azt hallja is a játékos. Nyugaton ez nem működik, mert ott van 30-40-50 ezer ember a meccsen, ott ezt nem tudod megvalósítani.

Olyan jól játszunk, hogy a saját stadionunkban fütyülnek ki minket

Valahol a 25. forduló környékén már érezni lehetett, hogy a Fradi esélyei a címvédésre minimálisra csökkentek. Akkor játszott otthon 1-1-et a Diósgyőrrel a csapat, Thomas Doll pedig nem is volt elájulva a látottaktól, főleg az első félidőt kritizálta:

Az első félidőben biztosan nem úgy játszottunk, mint egy bajnokcsapat. Annyira jól játszunk, hogy a saját stadionunkban kifütyülnek minket.

Mi vagyunk a balfaszok

Böde Dánieli magasságokat ért el az őszinteség terén Molnár Gábor, a Mezőkövesd támadója a DVTK elleni kiesési rangadót követően. A kövesdiek 2-0-ra is vezettek a 31. fordulóban, ám végül csak 2-2-es döntetlent játszottak.

A mi hibánk is, a játékvezetőre semmit nem mondok. Mi vagyunk a balfaszok, azt kell, hogy mondjam, 2-0-ról 45 percet ki kellene védekezni, vagy rárúgni egy harmadikat és vége a mérkőzésnek.

Végül belefért az a botlás a Mezőkövesdnek, amely elkerülte a kiesést, csakúgy, mint a Diósgyőr.

Ha van 10 kiló súlyfeleslege, ne vezessen meccset

Feszült volt az utolsó forduló a Diósgyőr számára, a bennmaradáshoz kellett nekik egy kis paksi segítség. A DVTK kikapott 3-1-re a Debrecentől, de mivel az MTK 1-1-et játszott Pakson, a budapesti csapat esett ki a Gyirmót mellett. Bódog Tamás, a diósgyőriek vezetőedzője még a lefújás után is feszült volt, amikor az M4-nek nyilatkozott:

Nem akarok és nem is szoktam a bírókkal foglalkozni, de könyörgök… 2–0-nál én a kispadról, hetven méterről látom, hogy tizenegyes. Nem lehet befújni? Ha valakinek tíz kiló súlyfeleslege van, akkor ne vezessen NB I-ben!

szólt a kemény kritika Erdős József játékvezetőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik